Η PROTASIS κυκλοφορεί μία μοναδική συλλογή! Η συλλογή Αττίκ «Αφιέρωμα» σημαίνει ότι περιλήφθηκαν 18 σημερινές ηχογραφήσεις των πιο κλασικών τραγουδιών του Αττίκ!

Ο Δαυίδ Ναχμίας που χρόνια μελετά το έργο του, ενορχήστρωσε και έπαιξε πιάνο. Ο Μπάμπης Τσέρτος, η Νένα Βενετσάνου, η Μαρία Κανελλοπούλου, η Χρυσούλα Στεφανάκη, ο Θάνος Πολύδωρας και η Γωγώ Βαγενά, απέδωσαν με μοναδικό σύγχρονο τρόπο τα διαχρονικά τραγούδια του Αττίκ.

Σε επανεμφάνιση έκπληξη ο Θέμης Ανδρεάδης στο σατυρικό τραγούδι «Δεν σου πάει το πάχος Δημητράκη». Τέλος ο βαρύτονος της Λυρικής Σκηνής, Παντελής Ψύχας, με την λυρική ερμηνεία του στο «Φαληράκι», συνδέει το χθες με το σήμερα.

Ο Αττίκ υπήρξε από τις πιο χαρισματικές μουσικές μορφές, και με την τέχνη του σφράγισε κυριολεκτικά ,το πρώτο ήμισυ του προηγούμενου αιώνα.

Πολυτάλαντος, ευαίσθητος συνθέτης, τρυφερός στιχουργός, κυρίως μοναδικός δεξιοτέχνης στο πιάνο, κατάφερε να δημιουργήσει σχολή τόσο στο τραγούδι, όσο και στη διασκέδαση.

Ιστορική είναι η «Μάντρα» του όπου υπήρξε φυτώριο για όλα τα μετέπειτα μεγάλα ονόματα. του τραγουδιού, του θεάτρου, του κινηματογράφου, του στίχου! (Δανάη, Λ. Ποζέλι, Ν. Ζαχά, Μ. Τραιφόρος, Ορ. Λάσκος κ.α ξεκίνησαν και μαθήτευσαν δίπλα του).

Τα τραγούδια του, αν και αγαπήθηκαν στην εποχή τους και εξακολούθησαν να τραγουδιούνται για καιρό, τα τελευταία 35 χρόνια (με μία δύο εξαιρέσεις), δεν έχουν επανεκτελεστεί και κυρίως δεν έχουν επανεμφανιστεί στη δισκογραφία.

Αυτή ήταν η αφορμή, μαζί με την αγάπη και τον σεβασμό στο έργο του Αττίκ, για να πραγματοποιηθεί μια σημερινή θεώρηση και παρουσίαση των τραγουδιών του.