Οι Athens Swing Cats, η ομάδα που πρώτη έφερε το lindy hop swing στην Αθήνα, ξεκινάει μια νέα σειρά πάρτι-εμπειριών: τα Versus parties, από την Παρασκευή

21 Μαϊου. Στα Versus parties μουσικά διλήμματα  -κι όχι μόνο- θα τίθενται επί τάπητος (ή καλύτερα… επί παρκέ) και οι προσκεκλημένοι θα καλούνται να δώσουν τις δικές τους λύσεις…

Διλήμματα όπως των Sharks vs Jets στο West Side Story, ή των Wanderers vs Baldies στους Wanderers, ή του Glenn Miller vs Tommy Dorsey στο Battle of the Bands, ή του Elvis vs Jerry Lee Lewis, των Rolling Stones vs Beetles, της Marylin vs Jane Mansfield, του Cary Grant vs George Clooney…

Το πρώτο πάρτι ξεκινάει αυτήν την Παρασκευή 21 Μαϊου, θέτοντας κατ’ αρχήν το δίλημμα του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος: εντός ή εκτός των τειχών της πόλης;

Στη Stoa μετά τις 10 μμ, θα εξελιχθεί ένας αγώνας μεταξύ δυο κολοσσών του είδους τους. Glenn Miller vs Gene Vincent.

O  band leader που ταυτίστηκε όσο κανείς άλλος με την big band swing μουσική εναντίον του πρωτοπόρου του rock n’ roll & της rockabilly. Pennsylvania 65000 vs Be-bop-a-Lula.

Δυο dee jays, η Kitty Von Paw & ο Mr. Doox, ορκισμένοι οπαδοί η μεν του Gene Vincent και ο δε του Glenn Miller, θα τσακωθούν στα decks για το ποιος θα κατεβάσει περισσότερο κόσμο στην πίστα!

Swing vs Rock n’ Roll. Lindy vs Rockabilly. New York vs L.A.. Las Vegas vs the South. Φαρδιά παντελόνια vs ρεβέρ και saddle shoes vs high heel snickers.

Την Παρασκευή 21 Μαϊου, λοιπόν,η Χρονομηχανή του Stephen Hawking θα συγκρουστεί με το DeLorean του Marty McFly στην STOA και τα χρονόμετρα θα κολλήσουν μεταξύ των 40ς και 50ς.

Λίγα λόγια για τους Athens Swing Cats

Η μόνη ομάδα ‘Savoy Lindy Hop’ στην Ελλάδα από το 2008! Πρόκειται για 3 άτομα τρελαμένα με την μουσική, χορό και μόδα των δεκαετιών 1920 – 1950 που μοιράζονται τη γνώση τους – που αποκτήθηκε σε Βρεττανία και Αμερική δίπλα σε καταξιωμένους δασκάλους – με κάθε κολλημένο στη Swing Jazz μουσική, στην Αμερική του κράχ, του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, του New Deal του Roosevelt, της μαφίας του Σικάγο, των ασπρόμαυρων ταινιών του Hollywood, των glamorous Pin Ups και σε ότι παραπέμπει σε αυτές τις μαγικές δεκαετίες.

Είναι έμπειροι performers, δάσκαλοι, αλλά και χορογράφοι έχοντας λάβει μέρος σε πολλές παραστάσεις τόσο στο Εδιμβούργο, όσο και στην Αμερική. Στην Ελλάδα έχουν εμφανιστεί επανειλημμένως ως Special Guests στο Half Note, χορεύοντας για τον Mitch Woods και τους Steve Lucky & the Rumba bums, στο θέατρο Ροές χορεύοντας για την Athens Big Band, στο Bacaro συνοδεύοντας τους Fenia & the Cats, στο Christmas Magic World του Athens Badminton Theater δίπλα στους (Athens) Swing Riot και τους Diminuita Swing Trio, συνεργάστηκαν με τους Black Jack για το Snowball 2009, ενώ πρόσφατα συμμετείχαν με dance performances στη Swing εκδήλωση για τα 100 χρόνια από το θάνατο του Django Reinhardt (Django Fest) στο Gagarin, δίπλα σε 5 Ελληνικά Swing συγκροτήματα.

Στόχος των ‘Athens Swing Cats’ είναι να μεταφέρουν το πάθος τους και να διαδώσουν τη μουσική και το χορό Swing σε όσο πιο πολύ κόσμο γίνεται! Γι’ αυτό το λόγο, πέρα από τα εβδομαδιαία μαθήματα, διοργανώνουν κάθε εβδομάδα ρετρό βραδιές με αποκλειστικά Swing μουσική και χορό στο Blue Fox (Ασκληπιού 91), μεγάλα Swing events στην Αθήνα καθώς και dance workshops με γνωστούς δάσκαλους απ’ όλο τον κόσμο!

Ζήστε μαζί τους στιγμές βγαλμένες από το παρελθόν και εμπειρίες πρωτόγνωρες για τα ελληνικά δεδομένα, και χορέψτε Lindy Hop, Charleston, Balboa, Lamanu, Collegiate Shag και Boogie Woogie στους Swing ρυθμούς των 1940ς Big Bands των Glenn Miller, Tommy Dorsey, Count Basie, Cab Calloway, Ella Fitzgerald, και των Rat Pack!