Το Athens Photo Inspiration, ο μεγαλύτερος διαγωνισμός για τη φωτογραφία στην Ελλάδα, πραγματοποιείται από το Ελληνικό Κέντρο Φωτογραφίας για τέταρτη συνεχή χρονιά την Kυριακή 13 Νοεμβρίου, με την υποστήριξη της Epson και της Sony.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν μέρος σε ένα φωτογραφικό «μαραθώνιο» στο κέντρο της Αθήνας, να επικοινωνήσουν και να εκφραστούν προσεγγίζοντας μέσα από τη δική τους ματιά, σε διάρκεια έξι ωρών, τέσσερις θεματικές ενότητες, βασισμένες στις όψεις της σύγχρονης πόλης.

Σε μια εποχή που η εικόνα αποτελεί το κυριότερο και δυναμικότερο μέσο επικοινωνίας και μετάδοσης μηνυμάτων, το Athens Photo Inspiration ξεφεύγει από τα όρια ενός συμβατικού διαγωνισμού, ενθαρρύνει την ενεργοποίηση φίλων της τέχνης, φωτογραφικών ομάδων και ανθρώπων της πόλης, προτείνοντας ένα δημιουργικό διάλογο ανάμεσα στο φωτογράφο και τον αστικό δημόσιο χώρο.

Το Athens Photo Inspiration 2011 θα κορυφωθεί με την ανάδειξη των καλύτερων συμμετοχών, την απονομή των βραβείων, καθώς και την ειδική έκθεση με τις βραβευμένες φωτογραφίες.

Το Athens Photo Inspiration διοργανώνεται στο πλαίσιο του Athens Photo Festival 2011.