Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Διόπτρα, το βιβλίο του Oliver Bowdenμε τίτλο “Assassin’s Creed”.

 

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΘΑ ΓΡΑΦΤΕΙ ΜΕ ΑΙΜΑ…

Κεντρική Ιδέα:
Ο Έτζιο θα προσπαθήσει να απελευθερώσει τη Ρώμη από την τυραννία του Οίκου των Βοργία…

Συνοπτική Περιγραφή:

«Θα φτάσω ως τη μαύρη καρδιά της διεφθαρμένης αυτοκρατορίας και θα εξοντώσω τους εχθρούς μου. Όμως η Ρώμη δεν χτίστηκε σε μια μέρα, γι’ αυτό και δεν μπορεί να ξαναφτιαχτεί από έναν και μόνο Ασασίνο. Είμαι ο Έτζιο Οντιτόρε ντα Φιρέντσε και αυτή είναι η αδελφότητά μου».

Η κάποτε πανίσχυρη Ρώμη είναι πια ένας σωρός ερειπίων. Η πόλη βυθισμένη στη δυστυχία και τον εκφυλισμό. Οι πολίτες της ζουν στη σκιά της αδίστακτης οικογένειας Βοργία. Μονάχα ένας άνθρωπος μπορεί να τους ελευθερώσει από την τυραννία της: ο Έτζιο Οντιτόρε, ο ικανότερος των Ασασίνων.

Αυτή η αποστολή θα ωθήσει τον  Έτζιο στα όριά του. Ο Καίσαρας Βοργίας, ένας άντρας πιο σατανικός κι επικίνδυνος ακόμα και από τον πατέρα του, τον Πάπα, δεν θα ησυχάσει ποτέ αν δεν κατακτήσει ολόκληρη την Ιταλία. Σε τέτοιους πονηρούς καιρούς, όμως, συνωμοσίες εξυφαίνονται παντού, ακόμα και μέσα στις τάξεις της ίδιας της Αδελφότητας…

O συγγραφέας:
Oliver Bowden είναι το ψευδώνυμο του γνωστού συγγραφέα Anton Gill, ο οποίος από το 1984 εργάζεται στο χώρο των εκδόσεων αναλαμβάνοντας δουλειές για το θέατρο και την τηλεόραση. Ασχολείται κυρίως με ιστορικά θέματα και μοιράζει το χρόνο του ανάμεσα στο Λονδίνο και το Παρίσι. Έχει γράψει πέντε βιβλία στη σειρά Assasin’s Creed, τα οποία έγιναν όλα best seller σε πολλές χώρες.

Δυνατά σημεία:

  1. Το όνομα του βιβλίου είναι πασίγνωστο εξαιτίας του πολύ επιτυχημένου videogame που έχει προηγηθεί. Το πρώτο βιβλίο της σειράς («Η Αναγέννηση») έγινε best seller και απέκτησε το δικό του φανατικό κοινό.

  2. Η ρεαλιστική ατμόσφαιρα που χτίζει ο συγγραφέας καθηλώνει τον αναγνώστη στις σελίδες του βιβλίου.

  3. Το 2014 η σειρά βιβλίων μεταφέρεται στον κινηματογράφο με πρωταγωνιστή τον Michael Fassbender.

 

Τα ιστορικά γεγονότα πίσω από το βιβλίο:

Το επίθετο Βοργία ανήκει σε σπουδαία οικογένεια της Ιταλίας του 15ου αιώνα, τα μέλη της οποίας κατέλαβαν υψηλές θέσεις και διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στην ιστορία της εποχής. Μεταξύ των σημαντικότερων μελών της ήταν ο Πάπας Αλέξανδρος ΣΤ΄, ο Καίσαρας Βοργίας και η ονομαστή Λουκρητία Βοργία.Για τους Βοργίες γράφτηκαν πολλά από χρονικογράφους και έχει δημιουργηθεί ολόκληρη φιλολογία στηριζόμενη τόσο σε ιστορικές μαρτυρίες, όσο και σε ένα πλήθος θρύλων που περιλαμβάνουν ραδιουργίες, βιασμούς, αιμομιξίες και δολοφονίες.