Η έναρξη των φετινών Αισχυλείων θα γίνει με την παρουσίαση του προγράμματος Art Locus του ΕΚΕΘΕΧ, στο οποίο εντάχθηκε ο χώρος του Παλαιού Ελαιουργείου. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα περιφερειακής πολιτιστικής ανάπτυξης, που στοχεύει στην αποκέντρωση της σύγχρονης θεατρικής και χορευτικής δραστηριότητας.

Το Εθνικό Κέντρο Θεάτρου και Χορού θέτει ως μία από τις προτεραιότητές του την αποκέντρωση της καλλιτεχνικής δράσης και την αποσυμφόρηση της μητρόπολης. Με στόχο, αφενός, τη στήριξη ερευνητικών ομάδων θεάτρου και χορού που δεν επιχορηγούνται από την πολιτεία, και, αφετέρου, την τόνωση της τοπικής κοινωνίας της περιφέρειας, διοργανώνει το πρόγραμμα ArtLocus: όλος ο Τόπος μια Σκηνή, σε συνεργασία με Δήμους της χώρας που διαθέτουν αναξιοποίητους -πλην ιδιαίτερους αισθητικά ή/και ιστορικά- Δημόσιους Χώρους και οι οποίοι είναι πρόθυμοι να τους παραχωρήσουν για τη χρήση και την ανάδειξη των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών τους από μη επιχορηγούμενες ομάδες παραστατικών τεχνών.

Το Παλαιό Ελαιουργείο της Ελευσίνας ήταν ένας από τους 5 χώρους που προκρίθηκαν πανελλαδικά και εντάχτηκε στο πρόγραμμα, μεταξύ των 36 δήμων που κλήθηκαν να υποδείξουν ανάλογους χώρους, και θα έχει μάλιστα την χαρά και την τιμή να εγκαινιάσει το Πρόγραμμα με μια σειρά παραστάσεων από θεατρικές ομάδες και ομάδες χορού, παραστάσεις που θα διεξαχθούν αυθημερόν, στις 23 Αυγούστου με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Παράλληλα οι θεατρικές και χορευτικές ομάδες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα θα πραγματοποιούν  κατά το χρονικό διάστημα 20 έως 23 Αυγούστου ανοιχτές πρόβες στο Ελαιουργείο όπου θα έχουμε όλοι την δυνατότητα να παρακολουθήσουμε τη διαδικασία και την προετοιμασία μια θεατρικής παράστασης.

Το πρόγραμμα των παραστάσεων θα ανοικοινωθεί σύντομα.