Ένα ταξίδι ιστόρησης με αρχαιοελληνικούς μύθους που μιλούν για Γνώση και Σκοτάδι, για Ζωή και Θάνατο, για Θεούς κι Ανθρώπους.

Το θεριό που λουφάζει στα σκοτάδια του Λαβύρινθου. Οι σκιές που χορεύουν ταράσσοντας το νου – Ασφόδελοι και Νάρκισσοι. Ένας μυστικός κήπος που κρύβει τα μήλα της γνώσης, μια Σπηλιά που οδηγεί στον Κάτω Κοσμο, δάφνες στην ακροποταμιά. Σελήνη – το κουτί με τα Δώρα που καίνε – το κοσμικό αυγό. Οι απαρχές του Κόσμου και τα Γένη των ανθρώπων.

Η προφορική αφηγήτρια και ερευνήτρια Σάσα Βούλγαρη αξιοποιώντας την αφηγηματική τεχνική του εγκιβωτισμού, ξετυλίγει έναν μίτο γεμάτο ιστορίες για ενήλικο κοινό και εφήβους, από την Θεογονία του Ησίοδου ως το Πλατωνικό Σπήλαιο, σε ελεύθερη απόδοση, αλλά με απόλυτο σεβασμό στα αρχικά κείμενα.

Ένα πρόγραμμα διάρκειας 60 με 70 περίπου λεπτών με επιλογές μικρών και μεγαλύτερων αποσπασμάτων και ολοκληρωμένων ιστοριών που «ανοίγουν» το κουτί της Πανδώρας, διαβαίνουν σε κήπους και προγονικές σπηλιές και φτάνουν ως Βασίλειο του Πλούτωνα και τα λυρικά περπατήματα της Σαπφούς και του Καβάφη.

Σχεδιασμός προγράμματος, επιλογή ιστοριών, αφήγηση και τραγούδι: Σάσα Βούλγαρη


Διαβάστε επίσης:

Art Night Athens 2017: Μια «λευκή νύχτα» πολιτισμού!