Φοιτητές και νέοι απόφοιτοι καλλιτέχνες της ΑΣΚΤ δημιουργούν έργα τέχνης και τα παρουσιάζουν στην έκθεση Art and the City που πραγματοποιείται

για δεύτερη χρονιά στην Αθήνα.

Συγκεκριμένα: 

Η PICAR, μέλος του Ομίλου Τραπέζης Πειραιώς και το CITY LINK, υποστηρίζοντας τη σύγχρονη τέχνη και επιθυμώντας να αναδείξουν και να προβάλουν το έργο νέων καλλιτεχνών, διοργανώνουν για δεύτερη χρονιά την πρωτότυπη ομαδική έκθεση, Art and the City, με φετινό τίτλο “City Models”, στη Στοά Σπύρου Μίλιου, από τις 27 Σεπτεμβρίου έως τις 8 Οκτωβρίου 2011.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Γραφείο Διασύνδεσης της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας (Α.Σ.Κ.Τ.), με υπεύθυνο τον αναπληρωτή καθηγητή Αριστοτέλη Τζάκο, ενώ την επιμέλεια της έκθεσης έχει η ιστορικός και κριτικός τέχνης Ίρις Κρητικού.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011 και ώρα 7:00 μ.μ., ενώ η έκθεση κατά τα διαφορετικά στάδια διεξαγωγής της θα είναι ανοιχτή στο κοινό από τις 27 Σεπτεμβρίου έως τις 8 Οκτωβρίου 2011.

Με στόχο τη δημιουργία ενός φρέσκου εικαστικού βλέμματος στο CITY LINK, την καρδιά της Αθήνας, η Στοά Σπύρου Μίλιου θα μετατραπεί σε ένα εντυπωσιακό «υπαίθριο ατελιέ» ζωγραφικής και γλυπτικής, όπου οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες, εμπνεόμενοι από ζωντανά μοντέλα που θα ποζάρουν αποκλειστικά για εκείνους,  θα κληθούν να ξεκινήσουν και να ολοκληρώσουν τα έργα τους, υπό το βλέμμα του κοινού, που θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθεί τα διαφορετικά στάδια υλοποίησης. Στη συνέχεια, τα έργα θα εκτεθούν σε μία εντυπωσιακή  εγκατάσταση στο εσωτερικό της Στοάς. Την ημέρα των εγκαινίων, ειδική κριτική επιτροπή αποτελούμενη από καθηγητές της ΑΣΚΤ, εκπροσώπους της PICAR  και του Ομίλου Τράπεζας Πειραιώς  και την επιμελήτρια της έκθεσης, θα επιλέξει τρία έργα, τα οποία θα βραβευθούν με  χρηματικό έπαθλο.

Στην έκθεση, συμμετέχουν συνολικά 20 καλλιτέχνες, φοιτητές και νέοι απόφοιτοι της Ανώτατης Σχολή Καλών Τεχνών από το Α΄ εργαστήριο Γλυπτικής του Ν.Τρανού, το Β΄ εργαστήριο γλυπτικής του Γ. Λάππα, το Γ΄ εργαστήριο Γλυπτικής του Γ. Χουλιαρά, καθώς και καλλιτέχνες από το Β΄ εργαστήριο ζωγραφικής του Γ. Λαζόγκα, το Γ΄ εργαστήριο ζωγραφικής του Μ. Σπηλιόπουλου το Ζ΄ εργαστήριο ζωγραφικής του Γ. Ψυχοπαίδη, και είναι οι εξής: Κώστας Βούλγαρης, Μαρία Καλογνώμου, Σπύρος Καράμπελας, Κορίνα Kασσιανού,  Νικολέττα Κατσαμπέρη, Χριστίνα  Κουσουλίδου, Χριστίνα Μαϊφόσιη, Κωνσταντίνος Μάσσος, Πολυξένη Μαυρικάκη, Παναγιώτης Μπρέντας, Αρμπέν Νάτσο, Χάρης Νέγκογλου, Λέανδρος Ντόλας, Στέφανος Ντούρτας, Νίκος Οικονόμου, Ελέγκω Πανουργιά, Ευριπίδης Παπαδοπετράκης, Δημήτρης Σαρλάνης, Σπύρος Χαραλαμπόπουλος, Βαγγέλης Χατζής.

Οι περισσότεροι καλλιτέχνες, άλλοι συνεχίζοντας και άλλοι έχοντας πρόσφατα ολοκληρώσει με επιτυχία τις σπουδές τους, παρουσιάζονται για πρώτη φορά. Η έκθεση θα περιλαμβάνει έργα ζωγραφικής και γλυπτικής.