Τα Παρασκευοσαββατοκύριακα του Μαϊου η ομάδα χορού Griffon μετακομίζει για τα καλά στο στούντιό της στο Σύνταγμα και παρουσιάζει τη νέα παραγωγή της χορογράφου Ιωάννας Πορτόλου, Arizona, θέλοντας να αναδείξει χορευτικά τις σχέσεις των ανθρώπων σε ένα μικρό και περιορισμένο χώρο.

Πρόκειται στην ουσία για ένα έργο που έχει να κάνει με το θέμα της συγκατοίκησης με άλλους ανθρώπους, κάτι το οποίο εκ των πραγμάτων προϋποθέτει την υιοθέτηση κάποιων κανόνων που προϋπάρχουν της παρουσίας τους στο χώρο.

Παράλληλα όμως, αποτελεί και μια έρευνα στις ποιότητες της κίνησης, όταν ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων καλείται να μοιραστεί έναν περιορισμένο χώρο. Oι πέντε χορεύτριες, που συμμετέχουν θα πρέπει να «συμβιώσουν» και να έρθουν αντιμέτωπες με τις συνέπειες αυτής της συγκατοίκησης.

Η επιλογή του στούντιο της ομάδας για την παρουσίαση του έργου συνεχίζει την πρωτοβουλία της να δημιουργεί και να παρουσιάζει έργα στον ίδιο χώρο όπου γίνονται οι πρόβες αλλά και σε ένα μη θεατρικό περιβάλλον (με την κλασσική έννοια του όρου). Ο χώρος μεταβάλλεται και τροποποιείται σε κάθε παράσταση έτσι ώστε να εντάσσεται απόλυτα στις ανάγκες που καλείται να καλύψει.

Στο έργο ερμηνέυουν η Βάσω Γιαννακοπούλου, η Ράνια Γλυμίτσα, η Νικολέτα Καρμίρη, η Όλια Λυδάκη και η Κατερίνα Σκιαδά, τις χορογραφίες της Ιωάννας Πορτόλου.