Οι υπερηχητικοί Jumpin’ Up είναι μια από τις πιο λαμπρές μπάντες της Ευρώπης, που έχει σαν όχημά της το jive, το swing και το rhythm & blues όπως αυτό διαμορφώθηκε και παίχτηκε στα αμερικάνικα dance joints στις δεκαετίες ’40 και ’50.

Το γκρουπ βρίσκεται στη σκηνή εδώ και 10 χρόνια και διαπρέπει στα φεστιβάλ και στα τζαζ κλαμπ της Ευρώπης με ένα πλούσιο ρεπερτόριο που βγαίνει μέσα από την καρδιά του blues, του swing, του rock ‘n’ roll και έχοντας σαν πρότυπο το αρχέτυπο jive των Louis Jordan, Louis Prima, Wynonie Harris, Roy Brown κ.ά. αλλά και το ναπολιτάνικο swing του Renato Carosone ή του Fred Buscaglione.

Επιτέλους, οι Jumpin’ Up έρχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, για μια σειρά μοναδικών εμφανίσεων στη σκηνή του Half Note, από Τετάρτη 21 έως Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου.

Οι συναυλίες των Jumpin’ Up δημιουργούν μια εκρηκτική ατμόσφαιρα γλεντιού φέρνοντας ξανά στην πραγματική ζωή το vintage άρωμα από τις παλιές ταινίες και τα παλιά πάρτι.

Το line-up των Jumpin’ Up είναι πραγματικά σπουδαίο. Κυριαρχεί η ζεστή φωνή του ανεπανάληπτου entertainer Tony Marino και η κοφτή jump-blues κιθάρα του Giuseppe Montalbano, ενώ ο σταθερός rockabilly τονισμός του κοντραμπασίστα Andrea Di Fiore και οι εκπληκτικοί shuffle ρυθμοί του ντράμμερ Peppe Falzone δίνουν πάντα το χορευτικό τέμπο.

Σ’ αυτά προστίθενται το πιάνο του Ciccio Leo και το μοναδικό horn section με τους υπερκινητικούς κι αστείρευτους Carmelo Sacco στο τενόρο, Michele Calamela στο βαρύτονο σαξόφωνο και Nicola Genualdi στην τρομπέτα, φτιάχνοντας έτσι μια πραγματικά γιορτινή jazzy ατμόσφαιρα για τα φετινά Χριστούγεννα.