Την Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015 θα γίνει σκηνική παρουσίαση του έργου Απόπειρες προσέγγισης του «Άλλου» στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Η δημιουργική πορεία μιας ομάδας 38 νέων 18-25 ετών που δημιουργήθηκε μετά από επιμόρφωση 50 διδακτικών ωρών με τη μορφή Βιωματικό εργαστηρίου μέσω της μεθόδου του Θεατρικού παιχνιδιού-Παιδαγωγικής Θεάτρου.

Στα  πρώτα τους βήματα…

γνώρισαν Το Θεατρικό Παιχνίδι ως εμψυχωτική διαδικασία δημιουργίας,  καλλιέργειας και  ανάπτυξης της δυναμικής των σχέσεων στην  ομάδα, που βοηθά  στην ανάδυση της εκφραστικότητας, προσεγγίζοντας το θέατρο καταρχήν ως επικοινωνιακή κατάσταση θέασης και δράσης. Μέσα από την επίδραση ενός ομαδικού ή ατομικού παιχνιδιού, ο κάθε παίκτης είχε την ευκαιρία να  καταθέσει ένα μεγάλο μέρος του άγχους, του ψυχαναγκασμού και των αγωνιών του.

Έτσι, σταδιακά, άρχισε να δημιουργείται επαφή και επικοινωνία μεταξύ τους, που οδήγησε στην εκφραστική απελευθέρωση και βοήθησε την ομάδα συνολικά να ξεφύγει, από τους κατεστημένους κανόνες,  που καθηλώνουν και δεσμεύουν τη φαντασία.

Στα επόμενα βήματα άρχισε…

το «Παιχνίδι των ρόλων», που τους έδωσε πολλαπλές ευκαιρίες  «μίμησης» ενός προτύπου, ενός άλλου ρόλου. Εδώ, κάθε βήμα,  οδήγησε σε μια νέα απόπειρα διεύρυνσης του  «εγώ» καθώς ενσωματώνονταν σε αυτό  στοιχεία ενός άλλου «εγώ» ενός «άλλου»  ρόλου. Αυτή η διαδικασία σταδιακά οδήγησε στην προσέγγιση του «άλλου» καθιστώντας τους συμμετέχοντες κοινωνούς μιας προσπάθειας αλληλεπίδρασης και αλληλόδρασης.

Στα τελικά τους βήματα…

έχοντας  ανακαλύψει νέους προσωπικούς εκφραστικούς δρόμους, με τη βοήθεια ποικίλων Θεατρικών τεχνικών, ξεκίνησαν την απόπειρα εξωτερίκευσης και σύνθεσης των σκέψεων, ιδεών και συναισθημάτων  που αφορούν σε προβληματισμούς στο πλαίσιο της ζωής και της υπαρξιακής αγωνίας των μελών της ομάδας ως προς το «Εγώ» και  «ο Άλλος»,

Από αυτή τη διαδρομή, την Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015, η ομάδα θα μοιραστεί με το κοινό κάποιες «εικόνες», «ήχους» και «ιστορίες»… σε μια προσπάθεια

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να προβούμε σε μια δημιουργική Θέαση και Δράση.

ΕΣΕΙΣ ως θεατές και ΕΜΕΙΣ ως παίκτες

ίσως και το αντίθετο…

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Μαντώ Κουρετζή  (Παιδαγωγός-Εμψυχώτρια Θ.Π.-Ειδική σε θέματα Αισθητικής Αγωγής & Ελληνικού Πολιτισμού)

Τζωρτζίνα Κακουδάκη (Θεατρολόγος,Ηθοποιος,Σκηνοθέτις)

Στέλιος Βγαγκές (Δάσκαλος – Εμψυχωτής Θ.Π.)

Παναγιώτης Κυρίτσης(Δάσκαλος – Εμψυχωτής Θ.Π.)

Γραμματειακή Υποστήριξη: Μαρίνα Κελεσίδου-Στέλιος Αρβανιτίδης

Σκηνικά: Φανή Μπήτου

Φωτογραφίες-Video Σάκης Πουλιάσης