Η δεκαπενταμελής χορευτική ομάδα του Ινστιτούτου Ισιδώρας Ντάνκαν της Νέας Υόρκης παρουσιάζει στο Κέντρο Τεχνών στο ACS ένα διπλό αφιέρωμα στην ελληνική μυθολογία και στη θρυλική χορεύτρια Ισιδώρα Ντάνκαν.

Το Απόλλων και οι Μούσες είναι μία παράσταση της δεκαπενταμελούς χορευτικής ομάδας της Νέας Υόρκης, υπό τη διεύθυνση της Jeanne Bresciani με την συμμετοχή του διεθνούς φήμης έλληνα σαξοφωνίστα Δημήτρη Βασιλάκη.

Μέσα από την παράσταση αυτή εξερευνάται το ελληνικό μέλος – το μοναδικό αυτό συνδυασμό χορού, μουσικής και ποίησης της Αρχαίας Ελλάδας-  μέσα από αρχαϊκές, κλασικές και σύγχρονες φόρμες.

Πρόκειται για μία παράσταση χορευτικής ερμηνείας όπως εκείνης των αρχαίων Μουσών σε αρμονία με τους ρυθμούς της φύσης, γεμάτη χάρη, ποίηση και πάθος, φόρος τιμής στο θησαυρό της Μυθολογικής παράδοσης της Ελλάδας, με τον τρόπο της Ισιδώρας Ντάνκαν.

Οι χορογραφίες είναι της ίδιας της Ντάνκαν και της Τζ. Μπρεσιάνι ενώ ο Δημήτρης Βασιλάκης με το σαξόφωνό του και ο Γιώργος Κοντραφούρης στο πιάνο συνοδεύουν μουσικά το χορό με πρωτότυπες συνθέσεις του Δ. Βασιλάκη, ενώ επίσης θα ακουστούν και έργα κλασικών, ιμπρεσιονιστών και αβάντ γκαρντ συνθετών.

Στο πιάνο ο Γιώργος Κοντραφούρης.