Η Εθνική Λυρική Σκηνή μας καλεί σε μια συναυλία στο φουαγιέ του Θεάτρου Ολύμπια με άγνωστα αριστουργήματα των Μάλερ και Μπραμς.

 

Ερμηνεύουν οι εξαιρετικοί μουσικοί: Στέφανος Θωμόπουλος στο πιάνο, Αντώνης Σουσάμογλου στο βιολί, Χαρά Σειρά στη βιόλα και Άγγελος Λιακάκης στο βιολοντσέλο.

Η ιδέα για αυτή τη συναυλία γεννήθηκε από την επιθυμία τεσσάρων ελλήνων μουσικών να συνεργαστούν για πρώτη φορά μαζί, γύρω από ένα ρεπερτόριο το οποίο, αν και περιλαμβάνει κάποια από τα μεγαλύτερα αριστουργήματα μουσικής δωματίου, παραμένει σχετικά άγνωστο. Τα κουαρτέτα με πιάνο παίζονται πολύ λιγότερο και από το τρίο, σύνολο πολύ πιο πρακτικό και εύκολο στο στήσιμο, και από το κουιντέτο, το οποίο γίνεται αφορμή συνεργασίας ανάμεσα σε ένα πιανίστα και ένα ήδη υπάρχον κουαρτέτο εγχόρδων.

Στη συναυλία αυτή θα ακούσουμε το κορυφαίο κουαρτέτο με πιάνο του Brahms σε σολ ελάσσονα, το οποίο έχει μεταγραφεί από τον ίδιο τον Schönberg για μεγάλη ορχήστρα. Σαν εισαγωγή προτείνεται το μυστηριώδες μονομερές κουαρτέτο του Mahler, μοναδικό έργο του συνθέτη για μουσική δωματίου.

 

Πρόγραμμα

•             G. Mahler – Κουαρτέτο με πιάνο σε λα ελάσσονα

•             J. Brahms – Κουαρτέτο Νο1 σε σολ ελάσσονα Opus 25