Από τις 18 Δεκεμβρίου και κάθε Τρίτη και Τετάρτη, το Θέατρο \”Τόπος Αλλού\” φιλοξενεί για 10 εμφανίσεις την Αλίκη Καγιαλόγλου σε δύο παραστάσεις έκπληξη.

Από τις 18 Δεκεμβρίου και κάθε Τρίτη καιΤετάρτη, το Θέατρο \”Τόπος Αλλού\” φιλοξενεί για 10 εμφανίσεις την Αλίκη Καγιαλόγλου σε δύο παραστάσεις έκπληξη.

Κάθε Τρίτη η παράσταση: Η Αλίκη Καγιαλόγλου διαβάζει και τραγουδά Παπαδιαμάντη, σε μουσική Αλκη Μπαλτά και πιάνο τον Φρίξο Μόρτζο.

Είναι μία ξεχωριστή μουσική-θεατρική παράσταση, που βασίζεται σε 5 διηγήματα του συγγραφέα, (Η Γλυκοφιλούσα, Αγιά Αναστασσά, Καλούμπας, Τρελλή βραδιά, Μοιρολόγι της φώκιας) σε μελοποιημένους στίχους του ίδιου, που οδηγεί τον θεατή σε μια διαφορετική προσέγγιση του κόσμου του Παπαδιαμάντη.

Η Καγιαλόγλου προσεγγίζει με ιδιαίτερο σεβασμό το λόγο του μεγάλου λογοτέχνη, αναδεικνύοντας την τρυφερότητα, την κατανόηση και την ανεκτικότητα του απέναντι στις ανθρώπινες αδυναμίες και κυρίως την περίτεχνη γλώσσα του.

Τις Τετάρτες αρχής γενομένης από τις 19 Δεκεμβρίου το ρεπερτόριο αλλάζει και η Αλίκη Καγιαλόγλου παρουσιάζει την Θαλασσινή ωδή του Fernando Pessoa και την άλλη όψη των Fados.

Πρόκειται για την παρουσίαση του νέου ψηφιακού της δίσκου, στον οποίο επιλέγει και τραγουδά τα αγαπημένα της fados, αλλά και διαβάζει τη Θαλασσινή Ωδή, την μεγαλειώδη ποιητική σύνθεση του Πορτογάλου συγγραφέα, πάνω στον μύθο της ελεύθερης περιπέτειας του πνεύματος, υπογεγραμμένη από το alter ego του, Alvaro de Campos, σε μετάφραση Μαρίας Παπαδήμα.

Στην κλασσική και πορτογαλική κιθάρα είναι ο Μιχάλης Σουρβίνος. Η σύλληψη, επιλογή, σύνθεση κειμένων και τραγουδιών, αφήγηση, τραγούδι, παραγωγή είναι της Αλίκης Καγιαλόγλου.

INFO
Θέατρο Τόπος Αλλού
Κεφαλληνίας 17, Κυψέλη, τηλ. 210 8656004
Ωρα έναρξης: 9.30
Τιμή εισιτηρίου: 20 ευρώ

http://www.topos-allou.gr/