Ο Νίκος Ζιώγαλας ανεβαίνει τη σκηνή του Ιανού για μία συναυλία από την Παράδοση στο Rock, το Σάββατο 9 Μαΐου 2015.

Είναι ένας από τους πρώτους καλλιτέχνες που ένωσε το ροκ με την μουσική παράδοση, έχοντας δημιουργήσει ένα πάνθεον μουσικών ακουσμάτων από λαϊκό, έντεχνο, ποπ, ροκ και βέβαια παραδοσιακό.

Μαζί του θα είναι οι On The Road, δύο εξαιρετικοί μουσικοί από την Θεσσαλονίκη, ο Δημήτρης Χατζηδημητρίου στα φωνητικά και το πιάνο και ο Παρασκευάς Θεοδωράκης στα φωνητικά και την κιθάρα.

Ο Νίκος Ζιώγαλας είναι από τους πιο αγαπημένους και διαχρονικούς καλλιτέχνες τραγουδοποιούς της ελληνικής μουσικής σκηνής, τα πρώτα του μουσικά ακούσματα ήταν τα τραγούδια των πανηγυριών του τόπου του… η ελληνική παραδοσιακή μουσική…η προίκα του ελληνικού τραγουδιού για όλους μας.

Στην εφηβεία του συναντά το ροκ την εποχή των ιερών μουσικών τεράτων της Δυτικής Σκηνής και κυριολεκτικά τα ακούσματα αυτά  τον ξεσηκώνουν και γίνεται φλεγόμενο καμίνι για το δικό του μουσικό ταξίδι και ταυτόχρονα ταυτίζεται και με το δημιουργικό κομμάτι της μουσικής.

Ξεκινώντας την μουσική διαδρομή του με την επιτυχία του “Σαν Σταρ του σινεμά” δεν υπήρχε περίπτωση ο Νίκος Ζιώγαλας να μην ασχοληθεί με το παραδοσιακό τραγούδι, μιας και αυτό ήταν γραμμένο στο DNA του.

Άλλωστε όλες οι μουσικές του κόσμου έχουν βάση τους την παραδοσιακή μουσική τους, η “Βασιλική” ήταν το πρώτο τραγούδι που ο Νίκος Ζιώγαλας μετέφερε στη μουσική σκηνή..από το ροκ στην παράδοση…

Στην συνέχεια της καλλιτεχνικής του πορείας δημιουργεί ένα πάνθεον μουσικών ακουσμάτων από λαϊκό, έντεχνο, ποπ, ροκ και βέβαια παραδοσιακό, είναι ο δικός του δρόμος, η δική του αγάπη για την “μουσική” που τον γαλούχησε.