Έργα σόλο και για δύο πιάνα, Ελληνικής και Περσικής Μουσικής. Δυο αρχαίοι πολιτισμοί μέσα από δυο γυναίκες ενώνονται με νότες. Η Γιούλα Ανδρέου Ζωγράφου (Ελλάδα) και η Bahareh Komai (Ιράν) διηγούνται την ιστορία τους και τον πολιτισμό τους μέσα από τα μουσικά θέματα των έργων για δυο πιάνα που θα ερμηνεύσουν σε μια ιδιαίτερη, σπάνια συνεργασία, τη Κυριακή 29 Μαρτίου 2015 στο Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ:

Γιούλα Ανδρέου-Ζωγράφου

Γεννήθηκε και μένει στον Πειραιά. Σπούδασε πιάνο στην Ελλάδα (Εθνικό Ωδείο Αθηνών) και στη Γερμανία (Staetisches Konservatorium Koln). Την δίδαξαν η Alena Ciancova και o H. Goldmund. Έλαβε ενεργό μέρος σε Meisterclass ερμηνείας και τεχνικής από τους D.Kraus, U.Junge, A.Solymon, A.Brendel, B.Skoda, Vl.Eskenanzy στις Μουσικές Ακαδημίες Stuttgard, Weimar, Koeln, Salzburg, Bruno. Έλαβε διάκριση για την ερμηνεία της στον Chopin. Εκτός της σόλο καριέρας, συνεργάστηκε με τους Chris Jarrett (Suite Greque), Reiner & Ludimilla Witzel (Orfeus Trio), Σπύρο Μουρίκη, Νίνα Πατρικίδου κ.ά. Έδωσε συναυλίες στην Ελλάδα, σε πολλές πόλεις της Ευρώπης, αλλά και στην Αίγυπτο, Ρωσία, Συρία, Τουρκία, Ιράν. Με τα παραπάνω σχήματα (Τρίο & Κουαρτέτο) παίζουν αυτοσχεδιάζοντας και κυρίως πάνω σε ελληνική παραδοσιακή μουσική). Έπαιξε έργα Ελλήνων συνθετών σε επίσημη πρώτη (Ν.Νικολαΐδη, Σ.Μπερδέλη, Σωτήρη Νικόλα Κάσσου και Ν.Σιφάκη).

Bahareh Komai

Ιρανή πιανίστα από την Τεχεράνη. Διδάσκει στο Πανεπιστήμιο και ιδιωτικά. Από 6 χρονών παίρνει μαθήματα πιάνου κοντά στον Δρ Ruhani και κατόπιν στη Βιέννη κοντά στον Καθηγητή Geretschlaege (Konservatorium Wienn). Έχει δώσει ρεσιτάλ στη χώρα της σόλο και για 2 πιάνα με τον συνθέτη Safa K. Shahidi. Είναι από τις ελάχιστες πιανίστες στο Ιράν. Έρχεται για πρώτη φορά στο εξωτερικό και επιλέγει να παίξει στην Ελλάδα μαζί με τη Γιούλα Ανδρέου-Ζωγράφου έργα ελληνικής και περσικής μουσικής για δυο πιάνα. Παράλληλα με τις μουσικές σπουδές της, η Bahareh Komai έχει σπουδάσει Ιατρική (Μικροβιολογία).