Η ομάδα του Κινητήρα παρουσιάζει στο πλαίσιο του In Progress Feedback Festival 2016 την παράσταση Ανύποπτος Χρόνος.

Μια παράσταση εμπνευσμένη από το ομώνυμο ποίημα του Χ. Πολυμενάκου που εξερευνά τη διάρκεια του χρόνου σε σχέση με τη στιγμή που ξαφνικά όλα αλλάζουν, λίγο ή πολύ. Ανακαλύψτε την από τις 22 έως τις 25 Απριλίου στις 19.00, στις πλατείες Κλαυθμώνος (22/4), Αμερικής (23/4), Κεραμεικού (24/4) και στον Εθνικό κήπο (25/4), στο πλαίσιο του In Progress Feedback Festival 2016.

«Σε χρόνο Ανύποπτο, συμβαίνει το Ανείπωτο», Χ.Π.

Ο Ανύποπτος Χρόνος είναι ένα ερευνητικό καλλιτεχνικό εγχείρημα το οποίο δημιουργείται από την ομάδα επαγγελματιών κι ερασιτεχνών του Κινητήρα εδώ και ένα χρόνο.

Μια μεγάλη ομάδα ανθρώπων κινείται κυκλικά, μαζί, σε όλη τη διάρκεια του έργου ενώ η κυκλικότητα αυτή που δημιουργείται από την αίσθηση του αντικειμενικού χρόνου διακόπτεται από μικρά ή μεγάλα γεγονότα που συμβαίνουν σε ανύποπτο χρόνο δημιουργώντας ανατροπές στη συνεχόμενη αυτή ροή.

Όπως ακριβώς γίνεται και στη ζωή μας, το πετάρισμα μιας πεταλούδας, μια λακούβα στο δρόμο, ένας αιφνίδιος θάνατος, ένας έρωτας κεραυνοβόλος, μια βόμβα, το τσίμπημα μιας μέλισσας, συμβαίνουν σε μια στιγμή κι αυτή η στιγμή σε ανύποπτο χρόνο μας αλλάζει. Μας πάει πιο μπρος ή πιο πίσω.

Αυτή η παράσταση έχει κυριολεκτικά δημιουργηθεί σε ανύποπτο χρόνο και κουβαλά μια συλλογική μνήμη όλων των ανθρώπων που κατά τη διάρκεια αυτής της χρονιάς πέρασαν από τις πρόβες της οι οποίες ήταν- και εξακολουθούν να είναι- ανοιχτές στα μέλη της ομάδας του Κινητήρα αλλά και στους καλεσμένους Έλληνες και ξένους που ζούνε κατά καιρούς μέσα στο στούντιο.

Παράλληλα με τη συλλογική αυτή μνήμη, αναδεικνύεται και η προσωπική μνήμη, αυτή που κουβαλά στο DNA του παρόντος και του παρελθόντος του κάθε ερμηνευτής.

Ο Ανύποπτος Χρόνος αποδεικνύεται για τους δημιουργούς του όλο και πιο προφητικός, κάθε μέρα που περνάει και η ανθρωπότητα μπαίνει όλο και πιο βαθειά στο σκοτάδι.

Μας κάνει να νιώθουμε αυτή την ανακούφιση που σου δημιουργεί η σύνδεση με το παρελθόν και η ικανότητα να βλέπεις στο μέλλον ενώ ζεις ένα παρόν στατικό που νιώθεις ότι απλά περιμένεις.

«Και τώρα τι κάνουμε;
Περιμένουμε
Τι περιμένουμε;
Τον Γκοντό»

Μπέκετ

Συντελεστές:

Σύλληψη-Χορογραφία: Αντιγόνη Γύρα και η ομάδα
Δραματουργία: Άννα Τσίχλη, Χρήστος Πολυμενάκος
Βίντεο: Κώστας Πρίντεζης
Μοντάζ: Αντώνης Ροζάκης

Παίρνουν μέρος: Πάολα Απαρίσιο, Ιάσονας Βενετσανόπουλος, Αλέξης Βιδαλάκης, Χαρά Γιαννακοπούλου, Κωστής Δασκαλάκης, Μαριλένα Δασκαρόλη, Κατερίνα Ελ Ράχεμπ, Δέσποινα Κωστελίδου, Κατερίνα Λιόντη, Μάγδα Μάστορα, Σμαράγδη Μιχαλακάκου, Φανή Μπακιρτζή, Ελπίδα Νικολάου, Αγγελική Παπαδία, Νία Παππά, Πλούταρχος Πηλιχός
Guest: Βασίλης Ζώης, Ανθή Θεοφιλίδου, Τόνια Πάστρα, Ευγενία Σιγαλού

Για τις δράσεις που πραγματοποιούνται σε εξωτερικό χώρο, η τελική επιβεβαίωση των ωρών και των χώρων θα γίνεται μέσα από την ιστοσελίδα και τη σελίδα στο facebook του Κινητήρα.

Παράλληλη δράση του φεστιβάλ εντός του Κινητήρα:

Έκθεση ζωγραφικής της Τόνιας Πάστρα με τίτλο «Ζωγραφικοί Αυτοσχεδιασμοί στον Κινητήρα»

Σάββατο και Κυριακή 23-24/4/2016, 11.00-15.00

Περισσότερες πληροφορίες για το In Progress Feedback Festival 2016 μπορείτε να δείτε εδώ.