Το Θέατρο Έξω από τα Τείχη παρουσιάζει σε θεατρική διασκευή το noir μυθιστόρημα του Raymond Chandler, Αντίο γλυκιά μου, σε διασκευή και σκηνοθεσία της Καίτης Σαμαρά, από την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013.

Φίλιπ Μάρλοου. Ο μοναχικός αντιήρωας με το καυστικό πνεύμα, ο αποτυχημένος, ο αντιφατικός, ο ασυμβίβαστος.
Μουζ Μαλόϋ. Επτά χρόνια στη στενή για ληστεία. Σκοτεινός, επικίνδυνος.

Βέλμα. Η μοιραία γυναίκα.

Μέσα απ’ τους ρυθμούς της jazz και του swing ξετυλίγεται η ιστορία του γκάνγκστερ Μουζ Μαλόϋ που ψάχνει την Βέλμα του. Μια αναζήτηση που θα βάλει τον Μάρλοου σε μεγάλους μπελάδες. Για άλλη μια φορά θα έρθει αντιμέτωπος με την αστυνομία και την διαφθορά.

«Αντίο γλυκιά μου.». Μια θεατρική διασκευή του noir μυθιστορήματος του Raymond Chandler. Πίσω από το πρόσωπο του σκληρού ντέντεκτιβ Φίλιπ  Μάρλοου διακρίνεται το ποιητικό και σατιρικό πνεύμα του συγγραφέα.

Ένα από τα κύρια θέματά του είναι η απληστία. Αυτή η ψυχολογική ανθρώπινη διαταραχή είναι διάχυτη στο έργο του και στην παράσταση.

Ο ίδιος πιστεύει πως «Δεν υπάρχει κανένας τρόπος να αποκτήσεις αφθονία ανέσεων χωρίς να συμβιβαστείς με το ψυχρό ολοφάνερο γεγονός πως η επιτυχία είναι παντού και πάντοτε συνυφασμένη με την απάτη».

Σαξόφωνο επί σκηνής παίζει η Λία Πασχάλη.

Διασκευή – σκηνοθεσία: Καίτη Σαμαρά
Φωτογραφία: Σοφία Ζωντανού
Φωτισμοί: Κωνσταντίνος Καυκάσιος
Χορογραφία: Χρήστος Κατίδης
Ηχογραφήσεις: Νίκος Γεωργάκης
Μουσική επιμέλεια: Καίτη Σαμαρά
Επιμέλεια κοστουμιών: Κική Ιωαννίδου
Σχεδιασμός έντυπου υλικού: Άννα Παπαναστασίου
Hair Styling: ΙΕΚ ΑΚΜΗ
Μακιγιάζ: ΙΕΚ ΑΚΜΗ

Παίζουν οι ηθοποιοί: Χάρης Δεληνικόπουλος, Σάκης Κολότσιος, Μαίρη Πραξιγά, Αλίκη Τσακούμη, Αναστασία Θεοδωρίδου, Δημήτρης Παπαδόπουλος, Παναγιώτης Αναστασιάδης, Αλέξανδρος Λεβεντάκης, Γιάννης Κιντάπογλου, Έλενα Σταφυλίδου, Αγγελική Στουρνάρα, Νατάσσα Ρίζου, Κίτη Χαραλαμπίδου.