Το SpartAn σε συνεργασία με το Snehta residency και το Interviewroom11 παρουσιάζουν το Another Athens “Μια άλλη Αθήνα»: To Another Athens είναι μια πολυ-πλατφόρμα με συμμετέχοντες εικαστικούς και συγγραφείς απο το Εδιμβούργο και την Αθήνα.

Το Another Athens ερευνά την εμπειρία των κατοίκων της πόλης όπως αυτή έχει αποτυπωθεί μέσα από την σχέση τους με τον τόπο στον οποίο έχουν ζήσει. Τα κείμενα αυτά φέρουν στοιχεία της διανοητικής και πολιτισμικής κληρονομιάς που προκαλέσαν οι χώροι έμπνευσης.

Το project στην Αθήνα θα συμπεριλάβει τα κείμενα των εικαστικών-συγγραφέων καθώς επίσης και την ηλεκτρονική πλατφόρμα μίξης των κειμένων που θα επιτρέπει στο κοινό την καταχώρηση επιπλέον υλικού. Θα γίνουν προβολές επιλεγμένων φίλμ και παρουσίαση ενός ερμηνευτικού – ακουστικού εργου αποτέλεσμα μιας πρωτογενούς κατεργασίας των Αθηναϊκών κειμένων απο τους συμμετέχοντες στο Εδιμβούργο.

Για περισσότερες πληροφορίες για το Another Athens στο Εδιμβούργο δείτε παρακάτω:

anotherathens.tumblr.com
anotherathenssymposium.tumblr.com

Εγκαίνια Εδιμβούργο: 26 Νοεμβρίου – 20 Δεκεμβρίου

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες και συγγραφείς:
 
Nick-e Melville/ Gerry Smith/ Mirja Kaponen/ Dane Sutherland/ Stephen Goodall/ Anne Laure Coxam/ Greg Thomas Catherine Sargeant/ Σοφία Λυκούρης/ Colin Herd/ Iain Morrison/ Ryan Van Winkle/ Πέννυ Τραβλού/ Lila Matsumotο/ Ευαγγελία Λεδάκη/ Catriona Gallagher/ Jack Burton/ Κίκα Κυριακάκου/ Νίκος Μάντζιος/ Αύγουστος Βεϊνόγλου/ Becky Campbell/ Campus Novel group/ Ateneo/ Κώστας Χρυσσόγελος/ Μαρία Βεϊνόγλου.

Μεταφράσεις: Matthew Carey Simos/ Κωνσταντίνος Χρυσσόγελος/ Ελένη Κοντεσίδου

Φίλμ: David Trullo/ Sam Meech/ Eleni Odysseos/ Lani Asuncion/ Alper Tunga Ince/ Andrea Eis