Με αφορμή τη νέα του ταινία Electra και με την πεποίθηση ότι η τέχνη είναι τόπος συνάντησης και δημιουργίας νέων ιδεών, ο σκηνοθέτης Πέτρος Σεβαστίκογλου προσκαλεί το κοινό σε ανοιχτή συζήτηση με τους δημιουργούς της ταινίας και άλλους καλεσμένους καλλιτέχνες.

Στόχος του διαλόγου είναι μια διαφορετική προσέγγιση θεμάτων, όπως η υποκριτική τέχνη, η κινηματογραφική γραφή, ο μουσικός σχεδιασμός και η διανομή των ελληνικών ταινιών.

Ο κύκλος των συζητήσεων συνεχίζεται την Παρασκευή 9 Ιανουαρίου, με τον ακαδημαϊκό και μουσικό Χρήστο Γούσιο, για ένα διάλογο με τον σκηνοθέτη και τους θεατές γύρω από τον ηχητικό σχεδιασμό της Electra και το ρόλο της μουσικής στoν κινηματογράφο.

Οι συζητήσεις με τους συντελεστές της Electra και προσκεκλημένους δημιουργούς συνεχίζονται τον Ιανουάριο στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος, μετά την προβολή της ταινίας.

Κάθε Δευτέρα και Παρασκευή, ο σκηνοθέτης θα βρίσκεται στην Ταινιοθήκη και μετά την προβολή θα ακολουθεί ανοιχτή συζήτηση με το κοινό.

Ώρα προβολής Electra: 22.00

Βιογραφικό

Ο Χρήστος Γούσιος γεννήθηκε το 1973 στη Θεσσαλονίκη και αποφοίτησε από το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Α.Π.Θ. Από τον Ιανουάριο του 2009 είναι λέκτορας του Τμήματος Κινηματογράφου με αντικείμενο τον ήχο στον κινηματογράφο, όπου διδάσκει από το 2006. Ασχολείται με τον ηχητικό σχεδιασμό για τον κινηματογράφο, αλλά και το θέατρο, κι έχει συνθέσει μουσική για ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους και ντοκιμαντέρ. Έχει πραγματοποιήσει εισηγήσεις σε διεθνή και ελληνικά συνέδρια ήχου και ακουστικής από το 1999 μέχρι σήμερα. Εκπονεί τη διδακτορική του διατριβή στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων της Πολυτεχνικής Σχολής του Α.Π.Θ.

Ο Θοδωρής Παπαδημητρίου έχει συνθέσει μουσική για θεατρικές παραστάσεις και πολυσύνθετες εκδηλώσεις, όπου η μουσική συνδυάζεται με τη λογοτεχνία, το χορό, το video, τη ζωγραφική.