Αυτός ο κύκλος ακροάσεων που γίνονται σταθερά κάθε Τρίτη στις 16:00 και απευθύνεται σε σύνολα που αποτελούνται από τρεις μουσικούς τουλάχιστον, μας έφερε σε επαφή με ένα ελληνικό αλλά και ξένο δυναμικό, εν πολλοίς άγνωστο και συχνά αναπάντεχα υψηλού επιπέδου.

Ο θεσμός αυτός δεν έμεινε μόνο στις ακροάσεις. Έδωσε συναυλιακό χώρο σε πολλούς μουσικούς που εμφανίστηκαν στο Μέγαρο με εντυπωσιακή επιτυχία και με έμφαση στην «κλασική», την τζαζ, τη ροκ, και την έθνικ… Φέτος, δύο από τα συγκροτήματα που ακούσαμε την περσινή σεζόν, θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους στην Αίθουσα Νίκος Σκαλκώτας στις 3 Νοεμβρίου στο πλαίσιο της συναυλίας «Από το Polis στο DrettaΑνανεώνοντας την Παράδοση». Μάλιστα, από αυτή τη χρονιά, ο δημοφιλής θεσμός είναι ανοιχτός και σε πειραματικές υβριδικές μορφές μουσικής.

Η επιτροπή  θα ακούσει με προσοχή και διάθεση στήριξης τους νέους καλλιτέχνες στην αρχή της επαγγελματικής τους ζωής. Αποτελείται από τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Μεγάρου Μίλτο Λογιάδη, τον επικεφαλής του καλλιτεχνικού προγραμματισμού των ΓΕΦΥΡΩΝ Δημήτρη Μαραγκόπουλο και από τον αναπληρωτή καλλιτεχνικό διευθυντή Θανάση Αποστολόπουλο.