Το Animated Shorts Festival θα λάβει χώρα από 19 έως 23 Δεκεμβρίου 2014 στο Circuits and Currents, το project space της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών, επικεντρώνεται στην παρουσίαση ταινιών animation μικρού μήκους από την Ελλάδα και το εξωτερικό και προσκαλεί κοινό και δημιουργούς σε ένα πενθήμερο με παρουσιάσεις, προβολές, αφιερώματα και παράλληλες εκδηλώσεις.

Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου, 19:00 “Greek animation – 70 Years Anniversary: 1945-2015″ Άγγελος Ρούβας

Ένα νέο web portal αφιερωμένο στο ελληνικό animation αναδεικνύει επιτεύγματα και κατακτήσεις, λάθη και παθογένειες, οδηγεί σε συμπεράσματα, οριοθετεί μια επέτειο και αναζητά όραμα για ένα νέο ξεκίνημα (;). Ο δημιουργός του, αξιοποιώντας τα συμπεράσματα επιχειρεί να διαβεί εγκαταλειμμένους δρόμους σκέψης που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στη δημιουργία «σχολής» (ιδιαίτερης τεχνοτροπίας) κινουμένου σχεδίου.

Σάββατο 20 Δεκεμβρίου, 18:00  “Stop Motion workshop” Joan Zhonga

Κυριακή 21 Δεκεμβρίου, 18:00 “Animated Documentary” Παναγιώτης Ράππας

Το Αnimated Documentary συνδυάζει τα εκφραστικά μέσα και την «αλήθεια» του ντοκιμαντέρ με τις τεχνικές δυνατότητες του animation. Ομιλία και συζήτηση με το κοινό

Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου, 19:00 :“Ταινίες με χρήση VFX” Γεώργιος Χερουβειμ

Εισαγωγή στην διαδικασία παραγωγής ψηφιακών εφέ (VFX) σε κινηματογραφικές ταινίες και διαφήμιση, με εκτενέστερη αναφορά στις τεχνικές που χρησιμοποιούνται στο κομμάτι των FX (dynamics)

Τρίτη 23 Δεκεμβρίου Προβολή animation

Καθ’όλη την διάρκεια του Festival θα γίνεται παράλληλη προβολή ταινιών μικρού μήκους.