And the Oscar goes to…

Στις 22 Φεβρουαρίου στο Kodak Theater του Λος Αντζελες, με οικοδεσπότη τον Χιου Τζάκμαν, θα γίνει η τελετή απονομής των κινηματογραφικών βραβείων Όσκαρ. Χθες ανακοιν

Στις 22 Φεβρουαρίου στο Kodak Theater του Λος Αντζελες, με οικοδεσπότη τον Χιου Τζάκμαν, θα γίνει η τελετή απονομής των κινηματογραφικών βραβείων Όσκαρ. Χθες ανακοινώθηκαν από τους διοργανωτές της οι υποψηφιότητες.

Δεκατρείς υποψηφιότητες για τα Όσκαρ συγκέντρωσε η ταινία Η απίστευτη ιστορία του Μπέντζαμιν Μπάτον με τον Μπραντ Πιτ!

Μεταξύ άλλων η ταινία είναι υποψήφια στην κατηγορία Καλύτερης Ταινίας μαζί με τις ταινίες Slumdog Millionaire, Frost/Nixon ( Η αναμέτρηση ), Milk και The Reader (Σφραγισμένα χείλη), αλλά και για Όσκαρ καλύτερης κινηματογραφικής παραγωγής. Ο Brad Pitt διεκδικεί επίσης τον Πρώτο Ανδρικό Ρόλο και συναγωνίζεται με τους Richard Jenkins (The Visitor), Frank Langella (Frost/Nixon), Sean Penn (Milk) και  Mickey Rourke (The Wrestler). Ακολουθεί η ταινία Slumdog Millionaire με 10 υποψηφιότητες, ενώ η ταινία του Μπάτμαν Ο σκοτεινός ιππότης και η ταινία Milk έπονται με οκτώ υποψηφιότητες.

Πρώτο Γυναικείο ρόλο διεκδικεί και η σύζυγος του Brad Pitt ,Angelina Jolie με την  ταινία Changeling, που είναι υποψήφια μαζί με την Kate Winslet (The Reader),  την – Anne Hathaway (Rachel Getting Married) , την Melissa Leo (Frozen River) και την  Meryl Streep (Doubt). Επιπλέον, η ταινία Ανάμεσα στους τοίχους, που κέρδισε το Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ των Καννών, βρίσκεται μεταξύ των πέντε ταινιών που είναι υποψήφιες για το Όσκαρ Καλύτερης Ξένης Ταινίας.

x
Το CultureNow.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη πλοήγηση στο site. Συμφωνώ