Η MaLou Art Consulting & Gallery παρουσιάζει μια σειρά ομαδικών εκθέσεων με τίτλο ‘’Ανακαλύπτοντας το παρελθόν’’.

Στην πρώτη έκθεση θα παρουσιαστούν επιλεγμένα έργα Ευρωπαίων, Ρώσων και Ελλήνων καλλιτεχνών του 20ου αιώνα με θέμα ‘’Τοπίο και νεκρή φύση’’ από τη συλλογή της MaLou Art Consulting & Gallery.

Η αρχή του 20ου αιώνα χαρακτηρίζεται από την αναζήτηση νέων τρόπων θέασης του κόσμου και ριζοσπαστικές καινοτομίες στην τέχνη, μια άνευ προηγουμένου άνθηση της εικαστικής τέχνης στην Ευρώπη και τη δημιουργία των σημαντικότερων κινημάτων μοντέρνας τέχνης (Κυβισμός, Φωβισμός, Φουτουρισμός, Εξπρεσιονισμός, Σουπρεματισμός, Σουρεαλισμός κ.α.). Η τοπογραφία αποδείχθηκε ένα ιδανικό εργαλείο για τέτοια πειράματα αφού απεικονίστηκε κατά παράδοση για αιώνες με σταθερούς κανόνες, πλέον επιτρέπει στους καλλιτέχνες να δοκιμάζουν τις δυνάμες τους στη μετάδοση του σχήματος, του χρώματος και του χώρου με διαφορετικούς τρόπους. Το χρώμα δεν χρησιμοποιείται μόνο για να δημιουργήσει μια συγκεκριμένη ατμόσφαιρα, αλλά και για να εκφράσει μια αναζήτηση που ενσωματώνει ελευθερία διατύπωσης απόψεων, προσωπικές ιδέες  και νόημα. Η αναζήτηση της αλήθειας και το πως αυτή καθρεφτίζεται στην ψυχή και την τέχνη του αποτελεί μέρος της «πραγματικότητας» του καλλιτέχνη.

Τα τοπία και η νεκρά φύση του 20ου αιώνα  εκφράζουν περισσότερο την κατάσταση της ψυχής του καλλιτέχνη από ό,τι το τοπίο που είναι ζωγραφισμένο στον πίνακα, ο καλλιτέχνης πλάθει την πραγματικότητα και μορφοποιεί τα δικά του ατομικά οράματα. Ίσως τα λόγια του Paul Klee συνοψίζουν τον πυρήνα της τέχνης του 20ου αιώνα «να μην αποδίδουμε το ορατό, αλλά να κάνουμε ορατό ό,τι δεν είναι».

Στην έκθεση παρουσιάζονται έργα γνωστών και άγνωστων Ελλήνων, Ρώσων και Ευρωπαίων ζωγράφων όπως Δημήτρης Λίτσας, Doris, Κρυστάλλης, Πέτρος Μακρής, V.Matveev, D.Salov, Molorodov, B.Jankens, S.Meyer κ.α.

Photo: Yuri Gladkich, Old city, 1999, oil on canvas, 56x75cm