Μια ιδιαίτερη βραδιά περιμένει όσες και όσους επιλέξουν να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα της Παρασκευής 17 Ιουλίου, στο Τζαμί Νερατζέ, στο πλαίσιου του Αναγεννησιακού Φεστιβάλ Ρεθύμνου.

Το πρόγραμμα αυτής της συναυλίας θ\’ αναπτύξει μια πολύ γνωστή ιστορία: αδικημένη αγάπη, θλιμμένη αγάπη. Ένα διεθνές θέμα, που μπορούμε να βρούμε σε όλες τις περιόδους της ιστορίας: τόσο στην ποίηση, όσο και στη μουσική.

Ο τίτλος Σταθείτε!, VivaBiancaLuna Biffi. Οι τρεις Πράξεις (Ηλιοβασίλεμα, Νύχτα, Ξημέρωμα) περιγράφουν μια ιστορία αγάπης. Ένα υποθετικό ταξίδι, από τη δύση ως το ξύπνημα μιας νέας μέρας, περνώντας από διάφορες διαθέσεις αγάπης. Ο Πρόλογος (Tempus Fugit) και ο Επίλογος (Carpe Diem) προβάλουν την κυνική όψη της ζωής και της αγάπης: όλα είναι εύθραυστα και παροδικά.

Παράλληλα συνεχίζονται οι εκθέσεις στους χώρους γύρω από τη Νέα Πλατεία:
1. Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης παρουσιάζει την περιοδική έκθεση «Μεσογειακό Πανόραμα» (Αίθουσα Αγ. Φραγκίσκου).
2. Εν αρχή ην… Πυρ. Μάσκες, κοστούμια, πίνακες και εικόνες από το Αναγεννησιακό Φεστιβάλ 2008. Έκθεση των Τ.Χάσικου, Ν.Σταυριδάκη και Χ.Ψαρρά. (Νέο Ωδείον Δήμου Ρεθύμνου)
3. Η εικαστικός Χρυσούλα Σκεπετζή με 26 παιδιά 4-14 ετών “Ανα-γενούν την Αναγέννηση” (1ο Δημοτικό Σχολείο – Τούρκικο).
4. H Δ/νσης Δ/θμιας Εκπ/σης Ρεθύμνου διοργανώνει Έκθεση Φωτογραφίας με θέμα “Εικόνες & Χρώματα της Γης και του Βυθού” (Σπίτι του Πολιτισμού)
5. Έκθεση ζωγραφικής Αργυρούλας Βαλαρή Σαουνάτσου με θέμα “Βότσαλα – Λουλούδια της Θάλασσας” (Valari Art Gallery)

Δείτε όλο το πρόγραμμα του φεστιβάλ στο http://www.rfr.gr/