Αναδρομική έκθεση της γνωστής Βολιώτισσας εικαστικής δημιουργού Αννίτας Ξάνθου παρουσιάζεται  για πρώτη φορά στην πόλη του Βόλου, προβάλλοντας το σύνολο και την ποικιλία του έργου της. Η έκθεση εγκαινιάστηκε στο Κέντρο Τέχνης Τζιόρτζιο Ντε Κίρικο και διοργανώνεται από το τμήμα Εικαστικών του Καλλιτεχνικού Οργανισμού Δήμου Βόλου.

Η Αννίτα Ξάνθου είναι μια από τους ελάχιστους καλλιτέχνες της νεώτερης γενιάς του Βόλου, που δραστηριοποιείται έντονα σε γκαλερί της Αθήνας και συμμετέχει σε μεγάλες πανελλήνιες διοργανώσεις.

Με τα έργα της, ζωγραφική και γλυπτά, επιχειρεί να καταγράψει τη συμπαντική κατάσταση και την ενεργειακή δόνηση του περιβάλλοντος χρησιμοποιώντας απλά αντικείμενα και υλικά της καθημερινής ζωής, ενώ με τις εικαστικές εγκαταστάσεις χρησιμοποιεί κινούμενα στοιχεία από φως, νερό και ήχο, δημιουργίες που εντάσσονται στο πλαίσιο της κινητικής τέχνης.

Η πρώιμη ζωγραφική της που επανεμφανίζει μετά από αρκετά χρόνια διακρίνεται για το εξπρεσιονιστικό ύφος, ενώ τα νεώτερα έργα της καταλήγουν σε αφαιρετικές συνθέσεις με υδάτινη ατμόσφαιρα και μικτή τεχνική.

Η Αννίτα Ξάνθου γεννήθηκε στο Βόλο το 1963. Παρακολούθησε καλλιτεχνικά μαθήματα στην Academia di Belle Arti της Ρώμης και έκανε ελεύθερες σπουδές κοντά στο διάσημο Έλληνα γλύπτη Τάκη. Ωστόσο η ίδια δηλώνει αυτοδίδακτη.

Έργα της βρίσκονται στη Δημοτική Πινακοθήκη Αθηνών, Ρεθύμνου, Βόλου, στη Συλλογή Εμφιετζόγλου, Δάμπαση και σε άλλες ιδιωτικές συλλογές.  Έργα της  τέλος ανοιχτού χώρου εκτίθενται μόνιμα στο πάρκο της Νέας Ιωνίας και στην Πάρο.