Οι Panx Romana είναι ένα εφηβικό όνειρο, που ποτέ δε θα περάσει την εφηβεία. Μια συμμορία φίλων που ξεπετάχτηκε μέσα από την έκρηξη του punk

το \’77 μέσω διάφορων γνωστών συγκροτημάτων της εποχής. Από τον Ιανουάριο του \’82 μέχρι σήμερα, συνεχίζουν να ταράζουν τα στάσιμα νερά της Αθήνας, δίνοντας τη δική τους μουσικοκοινωνικοπολιτική άποψη.

Μιλούν στη γλώσσα τους με απλούς άμεσους στίχους και δυνατό punk\’n\’roll. Δηλώνουν πολίτες του κόσμου κι όχι πολίτες μιας τυχαίας γεωγραφικής τοποθεσίας, με όνειρα για παγκόσμια ειρήνη σε μια γη δίχως σύνορα και βία.

Κάθε δίσκος τους συνοδεύεται από ένα τεύχος του \”Κίτρινου Τύπου\”, του εντύπου των \”Panx\” που δίνει μια πιο ολοκληρωμένη άποψη της ιδεολογίας που όλ\’ αυτά τα χρόνια τραγουδούν.

Μια ιδεολογία που δε μένει μόνο στα λόγια. Περνά σαν στάση ζωής του συγκροτήματος με απόλυτη άρνηση συμμετοχής σε πολιτικές εκδηλώσεις κομμάτων, καθώς και τη συχνή συμμετοχή τους σε συναυλίες αλληλεγγύης και υποστήριξης κοινωνικών προβλημάτων.

Ο αντιμιλιταρισμός χαρακτηρίζει τους στίχους τους, αλλά κι οι θέσεις τους εναντίον σε κάθε είδους ναρκωτικών, ρατσισμού κι εθνικισμού. Θέσεις που φροντίζουν να προπαγανδίζουν συνεχώς μέσα από τη μουσική τους και τα έντυπά τους\”.

FRANK (φωνή) WOODY (κιθάρα)
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΑΚΑΣ (τύμπανα)