Ο Ιούνιος ξεκινάει με βρετανικό χρώμα στο Faust! Οι Amnesia Pills, μια νέα, πολλά υποσχόμενη μπάντα της αγγλόφωνης ποπ-ροκ σκηνής μοιράζονται τη σκηνή του Faust την Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016 με τη Lou is, η οποία μόλις κυκλοφόρησε το πρώτο της E.P  ένα εξαιρετικό δείγμα soulful indie pop.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Lou is και ο B-Sun (aka Γιώργος Μπίλιοςm/frontman των Amnesia Pills) έχουν συνεργαστεί σε σημαντικά projects στο παρελθόν και η χημεία τους είναι σημείο αναφοράς. Ως εκ τούτου υπόσχονται ένα εκρηκτικό Live!

Bios

Amnesia Pills

Οι Amnesia Pills είναι ένα αγγλόφωνο μουσικό σχήμα από την Αθήνα. Ο ήχος τους, μελωδικός, πιο κοντά στην Αγγλική σκηνή, κινείται μεταξύ alternative rock, indie και pop και θυμίζει έντονα 80’s αλλά με ένα σύγχρονο βλέμμα. Επιρροές τους είναι καλλιτέχνες όπως οι Muse, Depeche Mode, Editors, Radiohead, The National, David Bowie, The Smiths, The Killers, Snow Patrol .Όλοι οι παραπάνω «παντρεύονται» με φωνητικές ερμηνείες που ενίοτε πατάνε σε Classic American Rock (βλέπε Robert Plant), Soul ή Dark ακούσματα με αποτέλεσμα ένα πολύ ενδιαφέρον μουσικό blend που φλερτάρει με το χθες και το σήμερα, διατηρώντας ωστόσο, ένα σαφές και αναγνωρίσιμο μουσικό στίγμα.

Αυτή την περίοδο οι Amnesia Pills ολοκληρώνουν την ηχογράφηση – παραγωγή του πρώτου τους EP και ετοιμάζονται για τις ζωντανές τους εμφανίσεις.

Lou is

Μετά από μερικά χρόνια διαμονής στο Λονδίνο, όπου έζησε την πολυποίκιλη μουσική σκηνή της Βρετανικής πρωτεύουσας, η Lou is επέστρεψε στην Αθήνα ηχογραφώντας το πρώτο της EP με τίτλο “Dragons”. Το ομώνυμο single, ένα μίγμα swamp blues/New Orleans jazz, καθηλώνει από το πρώτο άκουσμα.

Το Dragons περιέχει 6 τραγούδια σε στίχους και μουσική από την Lou is, με επιρροές από είδωλα του παρελθόντος όπως η Etta James και η Ella Fitzerald αλλά και από σύγχρονους καλλιτέχνες που με τον ήχο τους έχουν ορίσει σημαντικό μέρος της μουσικής των τελευταίων 20 ετών, όπως οι Massive Attack, οι Portishead, η Tori Amos, η Alanis Morisette και οι Radiohead.