Το σημαντικότερο Αφρικάνικο συγκρότημα, οι Amadou & Mariam έρχονται στην Αθήνα για μια και μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου στο Κηποθέατρο Παπάγου!

H ιστορία της καριέρας και της ζωής των Amadou & Mariam μοιάζει ιδανική για σενάριο μιας κινηματογραφικής ταινίας. Ένας άνδρας και μια γυναίκα γνωρίζονται και ερωτεύονται στο σχολείο για τυφλούς στο οποίο φοιτούν. Μουσικοί και οι δυο, καταφέρνουν να ξεπεράσουν όλα τα εμπόδια, να γίνουν διεθνείς star και πρέσβεις της μουσικής παράδοσης του Μαλί σε όλο το κόσμο.

Τα album τους Dimanche à Bamako (σε παραγωγή Manu Chao) και Welcome To Mali πούλησαν εκατοντάδες χιλιάδες αντίτυπα, κυριάρχησαν στα charts και έκαναν παγκοσμίως διάσημο ένα ζευγάρι τυφλών μουσικών.

Οι Amadou & Mariam έκαναν τουρνέ σε όλο τον κόσμο, εμφανίστηκαν στο WOMAD και στο Glastonbury αλλά και σε Αμερικάνικα φεστιβάλ όπως το Coachella και το Lollapalooza.

Το ντουέτο κυκλοφόρησε μια σειρά από album όπως τα Sou Ni Tile (1998), Tje ni Mousso (1999) Wati (2002) που τους έκαναν βασικότερους εκφραστές της Αφρικάνικης μουσικής και κύριους εκπρόσωπους της μουσικής του Μαλί.

Το ντουέτο από το Μαλί κατάφερε να ξεπεράσει την επιτυχία του Dimanche à Bamako με το περσινό του album Welcome to Mali (με παραγωγούς τον Marc-Antoine Moreau και τον  Laurent Jaïs) με συμμέτοχές από Damon Albarn, K\’Naan, Keziah Jones, Juan Rozoff και του Matthieu Chedid) και να φτάσει σε μια δημιουργική κορύφωση.

Tο album φιγουράρει σχεδόν σε όλες τις λίστες ανασκόπησης με τα καλύτερα album της χρονιάς 2008. Οι επιρροές τους πια ξεφεύγουν από την ethnic μουσική και κυμαίνονται μεταξύ Pink Floyd, Led Zeppelin, Stevie Wonder και Αμερικάνικου hip hop.