Με τέσσερα άκρως εικαστικά, μουσικά, βιωματικά… δείπνα και με επίτιμο προσκεκλημένο τον… Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ, γιορτάζουμε στο MOMus τη νέα χρονιά στις 7, 14, 21 και 27 Ιανουαρίου 2022 στο MOMus-Πειραματικό Κέντρο Τεχνών, στην Αποθήκη Β1 στο λιμάνι Θεσσαλονίκης! O Χριστόφορος Αντωνιάδης, μετά τις προσωπικότητες του Αλέξανδρου Ιόλα, του αυτοκράτορα Καλιγούλα και του Άντι Γουόρχολ, καταπιάνεται με την τέταρτη κατά σειρά βιογραφία, αυτή του Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ (Wolfgang Amadeus Mozart, Σάλτσμπουργκ, 27 Ιανουαρίου 1756 – Βιέννη, 5 Δεκεμβρίου 1791). Η περφόρμανς «Amadé: The Real Mozart» αποτελεί ένα καλλιτεχνικό ψυχογράφημα του μουσικοσυνθέτη, που φωτίζει με έναν σουρεαλιστικό τρόπο κομμάτια της ζωής του, όχι τόσο διαδεδομένα στο ευρύ κοινό.

Απόσπασμα από το πρόγραμμα

Σάλτσμπουργκ.
27 Ιανουαρίου. Ημέρα γενεθλίων του Μότσαρτ.
Ένα Διονυσιακό δείπνο στην αυτοκρατορική αυλή.
Οικοδεσπότης, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος φον Κολορέντο.
Επίτιμος προσκεκλημένος ο μουσικός της αυλής, Ιωάννης Χρυσόστομος Βόλφγκανγκ Αμαντέ Μότσαρτ.
Για να εξυμνηθεί για τις υπηρεσίες του ή για να τιμωρηθεί για τις επιλογές του;

Μέσα σε μια γιορτινή νύχτα…
Ξετυλίγεται το κουβάρι της ζωής του μουσικοσυνθέτη που δε φοβήθηκε να επαναστατήσει κόντρα στα μουσικά και όχι μόνο στερεότυπα της εποχής.
Έσπασε τα σίδερα του χρυσού κλουβιού που τον είχαν τοποθετήσει ως προϊόν επίδειξης και διέσχισε τους δικούς του ουρανούς.
Ο σκανδαλιάρης, αθυρόστομος, αιώνιος έφηβος, αυτή η σκοτεινή μουσική ιδιοφυΐα με τις πανανθρώπινες ανησυχίες, αυτοσαρκάζεται, ερωτεύεται, αποθεώνει το ταλέντο του, ασπάζεται τον τεκτονισμό, αυτομαχαιρώνεται και θεραπεύει τις πληγές του με τη μαγική δύναμη των χεριών του.
Θα είσαι ένας από αυτούς που θα καθίσουν σε αυτό το τραπέζι;

Συντελεστές

Κείμενο-Σκηνοθεσία: Χριστόφορος Αντωνιάδης
Σκηνικά: Μαρία Καβαλιώτη
Headpieces – Accessories: Despotnia
Φωτισμοί: Alex
Promo Photos: Despotnia & Ρωμανός Χατζηπαναγιώτου
Production Manager: Αλέξανδρος Καραμανλής
Σκηνοθεσία Trailer: D.R.E.A.M.E.R.S
Βόλφγκανγκ Αμαντέ Μότσαρτ ο Χριστόφορος Αντωνιάδης

*Η είσοδος στον χώρο γίνεται με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης (εντός των τελευταίων 3 μηνών). H χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική.