Δύο ταλαντούχοι νέοι Έλληνες καλλιτέχνες, ο πιανίστας Αλέξανδρος Σαρακενίδης και ο τσελίστας Μιχάλης Χόιπελ, ενώνουν το πάθος τους για τη μουσική και παρουσιάζουν ένα πρόγραμμα με έργα Σκριάμπιν, Ραχμάνινωφ, Κασσαντό και Έφης Μαρκουλάκη, στην αίθουσα του Φ.Σ. Παρνασσός, την Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014, στις 20:30.

Μιχάλης Χόιπελ, τσέλο

Αλέξανδρος Σαρακενίδης, πιάνο

Ο Αλέξανδρος  Σαρακενίδης, γεννημένος  στις Σέρρες το 1989, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Bέλγιο στην τάξη του Αlan Weiss, έχοντας  αποκτήσει δίπλωμα πιάνου με “Άριστα Παμψηφεί” (2009, από το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης – τάξη Ιγκόρ Πέτριν) και πτυχίο πανεπιστημίου με ειδίκευση πιάνου με “Άριστα” (2001- Πανεπιστήμιο Μακεδονίας/Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης- τάξη Ιγκόρ Πέτριν), έχει διακριθεί σε διάφορους εθνικούς και διεθνείς διαγωνισμούς. Δίνει ρεσιτάλ πιάνου, συμμετέχει σε συναυλίες μουσικής δωματίου αλλά συμπράττει και με ορχήστρες στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ο Μιχάλης Χόιπελ, κάτοχος του Διπλώματος βιολοντσέλου με βαθμό παμψηφεί Άριστα, Ά Βραβείο και Χρυσό Μετάλλιο (2006, από το Σύγχρονο Ωδείο της Αθήνας με καθηγητή τον Renato Ripo) συνέχισε και ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο Μουσικής και Θεάτρου του Ανόβερου με τον Tilmann Wick, από όπου έλαβε το Δίπλωμά του με το βαθμό Άριστα στο βιολοντσέλο. Το 2011 εισήχθη στο Πανεπιστήμιο Μουσικής και Θεάτρου του Αμβούργου, όπου ολοκλήρωσε τις σπουδές του για Master το 2013, με τον διεθνούς φήμης καθηγητή Arto Noras. Έχει βραβευθεί επανειλημμένα σε διαγωνισμούς στην Ελλάδα και διεθνώς, ενώ εμφανίζεται συχνά σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες ως σολίστ με ορχήστρες και ως μουσικός δωματίου.