Η ατομική έκθεση ζωγραφικής του Δημήτρη Πανταζή, με τίτλο Ακρότητες, τα εγκαίνια της οποίας είχαν προγραμματιστεί την Τετάρτη 2 Απριλίου 2014 στις 20:00, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Ιλίου «Μελίνα Μερκούρη», ακυρώνεται. 

Στα πλαίσια του κινήματος της Abject Art (απεχθής τέχνη) μα συγχρόνως και έξω από αυτά ο Δημήτρης Πανταζής στοιχειοθετεί μια σειρά ζωγραφικών έργων υπό τον γενικό τίτλο “ακρότητες”.

Με θεματικές όπως η πορνοφιλία, η ομοφυλοφιλία, ο αυνανισμός, η απομόνωση, ο μαζοχισμός κ.α. και χρησιμοποιώντας για πρώτη φορά στη ζωγραφική του το αίμα σαν υλικό, για τις ανάγκες ενός έργου, ο καλλιτέχνης μας μιλά για την αλήθεια της ανθρώπινης σεξουαλικότητας, μα και της ύπαρξης εν γένει, αποφεύγοντας τεχνηέντως να καταλήξει στην υπερβολή.

Η τέχνη εξάλλου”, όπως υποστηρίζει ο ίδιος, “δεν περιλαμβάνει μόνο έργα τυπικής ομορφιάς αλλά και έργα άσχημα ή ακραία με εκνευριστικά αρνητικό «ηθικό» περιεχόμενο”. Ο ζωγράφος στην προσπάθειά του να επεξεργαστεί τις φαντασιώσεις και τις ονειροπολήσεις του προσδιορίζεται εσωτερικά παίζοντας το στοίχημα μιας νέας πραγμάτευσης ως προς την πολυπλοκότητα της πνευματικής και πολιτικής μας ζωής.