Ακούω Βλέπω Παίζω την Κυριακή ονομάζεται το πρωτότυπο και διαδραστικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά ηλικίας 5-9 ετών που προσφέρει η Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος «Λίλιαν Βουδούρη» από 1 Φεβρουαρίου 2015.

Το πρόγραμμα προσφέρει ένα διασκεδαστικό τρόπο προσέγγισης της μουσικής, μέσω μίας πρωτόγνωρης ξενάγησης μέσα στις αίθουσες και τους διαδρόμους της μεγαλύτερης μουσικής βιβλιοθήκης της χώρας! Η περιπέτεια ξεκινάει με κυνήγι μουσικών θησαυρών στα ράφια της βιβλιοθήκης, συνεχίζεται με ζωγραφική, δημιουργική ανάγνωση και παιχνίδια με μουσικά όργανα και κορυφώνεται με προβολές και ζωντανή μουσική. Τα παιδιά θα ταυτιστούν με τους συνομήλικούς τους Antonio Vivaldi και Wolfgang Amadeus Mozart και θα σχηματίσουν μέσα από μία ευχάριστη διαδικασία μια πρώτη εικόνα για τη μουσική.

Βασικός στόχος του εκπαιδευτικού αυτού προγράμματος, που έχει σχεδιαστεί ειδικά από το επιστημονικό προσωπικό της Μουσικής Βιβλιοθήκης,  αποτελεί να έρθουν τα παιδιά σε επαφή με διάφορες πτυχές της μουσικής και να γνωρίσουν δύο μεγάλες μουσικές προσωπικότητες, όπως ο Antonio Vivaldi και ο Wolfgang Amadeus Mozart, μέσω τεσσάρων ειδικών συναντήσεων:

1 Φεβρουαρίου: Ακούω-Βλέπω-Παίζω με τον Antonio Vivaldi                            

15 Φεβρουαρίου: Ακούω-Βλέπω-Παίζω Wolfgang Amadeus Mozart          

1 Μαρτίου: Ακούω-Βλέπω-Παίζω Antonio Vivaldi                                                    

15 Μαρτίου: Ακούω-Βλέπω-Παίζω Wolfgang Amadeus Mozart                                      

Σχεδιασμός και επιστημονική Επιμέλεια: Gabriella Spanò

Συντονισμός και παρουσίαση: Gabriella Spanò, Ρηνιώ Χρυσαδάκου

Για την παρακολούθηση είναι απαραίτητη η εγγραφή των ενδιαφερομένων.

Δεν υπάρχουν προϋποθέσεις ειδικών γνώσεων.