Ο Βρετανός διεθνής βιρτουόζος του βιολιού µε µέντορα τον Yehudi Menuhin, Daniel Hope, έρχεται στο Sani Festival το Σάββατο 13 Αυγούστου 2016, για να χαράξει ένα µπαρόκ, µουσικό ταξίδι στην ιστορία του Λόφου της Σάνης.

Οι ηχογραφήσεις του µεγάλου βιολονίστα έχουν κερδίσει το βραβείο Deutsche Schallplatten preis, το Diapasond’Or της χρονιάς, το Κλασσικό Βραβείο Edison, έξι Βραβεία ECHO-Klassik και ήταν πολλές φορές υποψήφιος για το βραβείο Γκράµµυ. Έχει ανακηρυχθεί νικητής του Ευρωπαϊκού Βραβείου Πολιτισµού για τη Μουσική το 2015 και εµφανίζεται µε τις µεγαλύτερες ορχήστρες και µαέστρους του κόσµου. 

Η συνεργασία του µε τον µινιµαλιστή Max Richter στο έργο “Επανασύνθεση του Βιβάλντι”, ήταν νούµερο 1 στις πωλήσεις σε περισσότερες από 22 χώρες µε 130.000 κοµµάτια, είναι µια από τις πιο επιτυχηµένες ηχογραφήσεις κλασσικής µουσικής της σύγχρονης εποχής.

Η εµφάνισή του στο Sani Festival µε τους Air, ένα σύνολο εξαίρετων σολίστ της µπαρόκ µουσικής, µεταξύ των οποίων ο πολυβραβευµένος Θεσσαλονικιός Σίµος Παπάνας µε τη διεθνή σολιστική καριέρα στο µπαρόκ βιολί και εξάρχων της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης, έχει στόχο να χαράξει ένα µπαρόκ ταξίδι. 

Διαβάστε επίσης:

Sani Festival 2016