Ο IANOS διοργανώνει ένα μεγάλο αφιέρωμα στον φίλο και συνεργάτη Μανώλη Ρασούλη, στο café του βιβλιοπωλείου (Σταδίου 24) την Τρίτη

17 Μαΐου 2011, στις 20.30.


Ο Μανώλης Ρασούλης έκλεισε την ημερομηνία 17/5 για τον ίδιο. Αφού εκείνος δεν μπορεί να κάνει την εκδήλωση αυτή, την διοργανώνουν όλοι οι φίλοι του  και τα πρόσωπα που βρέθηκαν στην μεγάλη καλλιτεχνική του πορεία.

Συμμετέχουν: Γιώργος Κοντογιάννης, Βάσω Αλαγιάννη, Φώτης Κουβέλης, Γιώργος Γραμμαικάκης, Πέτρος Βαγιόπουλος, Δημήτρης Κοντογιάννης, Ορφέας Περίδης, Λάμπρος Καρελάς, Λιζέτα Καλημέρη, Γιώργος Μαργαρίτης.

Παίζουν: Δημήτρης Μαρινόπουλος (κιθάρα), Βαγγέλης Λιόλιος (μπουζούκι), Μάνος Γριζμπολάκης (ακορντεόν)

Η βραδιά θα μεταδοθεί ζωντανά από το ianosradio.gr

Ο Μανώλης Ρασούλης γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης στις 28 Σεπτεμβρίου του 1945, μεγάλωσε στο Ηράκλειο, έψαλε στον Πολιούχο Άγιο Μηνά ο οποίος και τον επηρέασε αισθητικά και ιδεολογικά, βοηθούσε τον πατέρα του στο χρυσοχοείο όπου και από εκεί επηρεάστηκε από τα ρολόγια και τον χρυσό, ήταν σημαιοφόρος στο σχολειό του και από μικρός ανήκε στην νεολαία της αριστεράς.

Στο βιογραφικό του Μανώλη Ρασούλη υπάρχουν σπουδές στη σκηνοθεσία κινηματογράφου στην Αθήνα, όπου ξεκίνησε να τραγουδάει ερασιτεχνικά στις μπουάτ της Πλάκας. Παράλληλα, εργαζόταν στην εφημερίδα «Δημοκρατική Αλλαγή».

Στις 21 του Απρίλη συλλαμβάνεται από την Δικτατορία και περνάει μερικές ώρες στην «Μπουμπουλίνας». Φεύγει για το Λονδίνο όπου μένει 6 χρόνια. Εκεί διαμορφώνεται ιδεολογικά συμμετέχοντας στον αντιδικτατορικό αγώνα, αλλά και στο Τροτσκιστικό κίνημα στο οποίο ήταν στέλεχος και η Βανέσσα Ρεντγκρέιβ με την οποία δυο φορές συνεργάστηκε σε παραστάσεις με αγωνιστικούς στόχους. 

Το 74, λίγο μετά από το Πολυτεχνείο με απόφαση της οργάνωσης κατεβαίνει στην Αθήνα, όπου λόγω συλλήψεων από την Μυστική Αστυνομία, κρύβεται. Μετά τα γεγονότα στην Κύπρο το καλοκαίρι του 74 και την πτώση της Χούντας συνεχίζει τον πολιτικό αγώνα. Τα τραγούδια του γίνονται γνωστά κι αγαπητά στο Ισραήλ, την Τουρκία, Τη Σερβία, στις Χώρες όπου υπάρχουν Έλληνες αλλά και για κάποιο μυστήριο λόγο και στην Ιαπωνία.