Την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015 έρχεται στο Gagarin 205 μια βραδιά αφιερωμένη στον ίσως πιο αμφιλεγόμενο και εκρηκτικό μουσικό που πέρασε ποτέ από την Βραζιλιάνικη μουσική ιστορία, τον Tim Maia.

Σε ένα μεγάλο event φόρο τιμής στον “Tiao”, τον Βαρόνο της Βραζιλιάνικης Soul, το πολυμελές γκρουπ Superbacana του Jef Maarawi (Egg Hell) θα διασκευάσει τις μεγαλύτερες επιτυχίες του σε μια προσπάθεια να αναβιώσει την ενέργεια της θρυλικής Vitoria Regia, της πιστής μπάντας του Tim Maia.

Η βραδιά θα ξεκινήσει με την προβολή της ταινίας “Tim Maia” του Mauro Lima , ενός biopic το οποίο αφηγείται χωρίς ντροπές την ξέφρενη ζωή του Βραζιλιάνου θρύλου.

Μετά το τέλος του live θα ακολουθήσουν DJ sets από τους Maia experts: Μανώλη Οικονόμου, Kafka και Kid Flicks.

Λίγα λόγια για τον Tim Maia

Ο Tim Maia, ένας από τους πιο αγαπημένους τραγουδιστές στη χώρα του, ήταν ένας άνθρωπος περίπλοκος, από εκείνους που μοιάζουν ιδανικοί για να αφηγηθεί κανείς τη ζωή τους: μοναδική φωνή, άνθρωπος δύσκολος, γεμάτος ζωντάνια αλλά και εκρήξεις, και θρυλικό ταμπεραμέντο. Εικονοκλάστης, τολμηρός, με χιούμορ, ηδονιστής – ένας αληθινός rock star – ο Maia κινήθηκε με επιτυχία ανάμεσα σε διάφορα μουσικά είδη, από σόουλ μέχρι φανκ και από ντίσκο μέχρι μπαλάντες και ήταν ενεργός από τα 50s ως τον θάνατό του στα 90s και η δισκογραφία του είναι τεράστια, με εμβληματικές στιγμές. Τον Tim Maia οι συμπατριώτες τους αποκαλούν “ψυχή της Βραζιλίας”, και μια βραδιά γεμάτη με τη μουσική και τα τραγούδια του θα σας δείξει γιατί: ο Tim Maia ήταν ο καλλιτέχνης που ήθελε τα πάντα σε μεγάλες ποσότητες, ακριβώς όπως και τον ήχο του. Είναι γνωστές, άλλωστε, οι παραινέσεις του προς τους ηχολήπτες: “Περισσότερα μπάσα! Περισσότερες ψιλές! Περισσότερο reverb! Περισσότερα ΟΛΑ!”

Οι Superbacana είναι:

Jef Maarawi – Φωνή

Μάνος Αναγνωστόπουλος – Μπάσο

Γιώργος Δάφνος – Κιθάρα

Δημήτρης Κλωνης – Τύμπανα

Άγγελος Πολύχρονου – Κρουστά

Γιάννης Παπαναστασίου – Άλτο

Βασίλης Παναγιωτόπουλος – Τρομπόνι

Ειρήνη Αραμπατζή – Φωνητικά

Νατάσα Γιανναράκη – Φωνητικά

Ελένη Ποζατζίδου – Φωνητικά

Μανόλης Θεοδωράκης – Φωνητικά