Η Surface Αrea Dance Theatre (UK) και το BETON7, παρουσιάζουν τη νέα σόλο-παράσταση της χορογράφου Nicole Vivien Watson, με τίτλο A Mountain of Black Stones σε συνεργασία με τον εικαστικό Γιώργο Μαραζιώτη και τον μουσικό Klunks.

Το παραπάνω έργο μπορεί να περιγραφεί ως μια ζωντανή/σωματική περφόρμανς, η οποία στηρίζεται στην αλληλεπίδρασή γλυπτού, σωματικής κίνησης και ήχου.

Το περιβάλλον της περφόρμανς κυριαρχείται από μια μεγάλη ποσότητα άνθρακα, τοποθετημένου στο κέντρο. Θαμμένα μέσα στο γλυπτό βρίσκονται 4 ηχεία που μεταδίδουν μια μουσική σύνθεση, που αποτελείται από ήχους, γήινους και συνθετικούς, αποσυνδεδεμένους από το φυσικό περιβάλλον της γκαλερί. Εκ τούτου δημιουργείται μία διάκριση μεταξύ των υφιστάμενων πλαισίων αλλά και αυτών πού εννοούνται.

Η χορογραφία είναι σχεδιασμένη έτσι ώστε να προκαλέσει μια μεταφορική έννοια στον θεατή, από την πρώτη στιγμή, όπου θα αντικρίσει το γλυπτό.

Η πρόθεση της παράστασης είναι να διευκολύνει τον θεατή/ επισκέπτη να βυθιστεί σε ένα περιβάλλον, στο οποίο η προσοχή “θολώνεται”, προκαλώντας μια υπαρξιακή κατάσταση η οποία παίζει μεταξύ του σαρκικού, του υλικού και του αισθηματικού.

* Κατόπιν της πρώτης παράστασης στις 12 Φεβρουαρίου θα υπάρξει συνομιλία με τους καλλιτέχνες στο χώρο.

surfacearea.org.uk/

Με την ευγενική υποστήριξη της Πρεσβείας της Νορβηγίας της Αθήνας και του Νορβηγικού Ινστιτούτου Αθηνών.