Έχοντας στα χέρια του μία σειρά υλικών που προκύπτουν από την έμμεση επαφή με το butoh και τον σύγχρονο πειραματικό ηλεκτρονικό μουσικό αυτοσχεδιασμό, το σύνολο επιχειρεί να εξερευνήσει την μεταμόρφωση και παραμόρφωση του χορευτικού σώματος. Η υλοποίηση της ιδέας έρχεται να τοποθετηθεί στον ιστορικό τόπο της Δυτικής Τάφρου των Χανίων με σκοπό την ανάκληση και τον επαναπροσδιορισμό της έννοιας της τάφρου μέσα στη σύγχρονη κοινωνία.

Ο ήχος και η κίνηση παραμορφώνονται και γίνονται το ένα όριο του άλλου. Μαζί ερμηνεύουν αισθητηριακά τις έννοιες του φόβου και του οίκτου. Η έντονα δυναμική κινησιολογία εγγράφει πάνω στο σώμα τις αισθήσεις και τις μνήμες του τόπου. Το ‘re -Moat’ επιχειρεί να δημιουργήσει μια παρεμβολή στην κανονικότητα αυτού του χώρου, να τραβήξει την προσοχή ή και να ξαφνιάσει τους περαστικούς.

Έχει ως στόχο να οδηγήσει το κοινό να αναλογιστεί το μέγεθος ενός τόσο επιβλητικού ιστορικού μνημείου και να αφουγκραστεί την ατμόσφαιρα – μια ατμόσφαιρα η οποία θα φέρει στο φαντασιακό του θεατή εικόνες και ερεθίσματα που ενεργοποιούν τις αισθήσεις, επιχειρώντας να δημιουργήσει μία εμπειρική αναπαραγωγή της έννοιας της Τάφρου.

Συντελεστές: Ευγενία Ιωάννου, Αλίκη Λευθεριώτη, Ευγενία Πετροπούλου

Χορογραφία: Ευγενία Ιωάννου, Ευγενία Πετροπούλου

Μουσική: Αλίκη Λευθεριώτη

Συμπαραγωγός: Dance Days Chania

Λίγα λόγια για την ενότητα «Νέοι δημιουργοί στην πόλη»

Το DDC, για τρίτη χρονιά τροφοδοτεί και επενδύει στο πρόγραμμα φιλοξενίας και έρευνας για νέους καλλιτέχνες, δίνοντας χώρο στη δημιουργία έργων που συνδέονται με σημεία της πόλης των Χανίων. Στόχος είναι η μελέτη, σύνθεση και υλοποίηση πρωτότυπων project που συνομιλούν με τον αστικό ιστό και φέρνουν το δημόσιο χώρο και τους κατοίκους του στο επίκεντρο.

Το DDC αναζητά προτάσεις που εμπλέκουν και επικοινωνούν με την κοινότητα και χτίζουν διάλογο με την πόλη ιστορικά, κοινωνικά, δομικά. Επανεξετάζουν τον δημόσιο χώρο, ενεργοποιούν τον αστικό ιστό, φωτίζοντας αθέατες πλευρές και ιστορίες της πόλης και των ανθρώπων της…

Σας παρουσιάζουμε τις φετινές μας επιλεγμένες προτάσεις στα «πρώτα τους βήματα» στο δημιουργικό τους ταξίδι.