Η Yano γεννήθηκε το 1991 σε ένα νησάκι στη Seto Inland Sea της Ιαπωνίας. Από μικρή της άρεσε να ζωγραφίζει αλλά μόνον στο κολέγιο και αργότερα σπουδάζοντας στο Rhode Island School of Design (RISD) ανακάλυψε το animation, την εμμονή της πλέον. Αποφοιτώντας, στρώθηκε τον Φεβρουάριο του 2019 για το πρώτο επαγγελματικό πρότζεκτ της.

Φέτος, ολοκλήρωσε την ταινία «A Bite of Bone», μια animation διάρκειας λίγο λιγότερο από 10 λεπτά· δουλεύοντας κυρίως με το χέρι, χρησιμοποίησε έγχρωμους μαρκαδόρους με διαφορετικά μεγέθη μυτών και ακολούθησε τη μέθοδο του πουαντιγισμού για τις εικόνες της.

Στην ταινία αποτυπώνει την οδυνηρή εμπειρία της και τις τρυφερές αναμνήσεις της. Εξηγεί ότι σε κάποια μέρη της Ιαπωνίας είναι ακόμη ζωντανή η παράδοση «hone kami (δαγκώνοντας το κόκαλο)». «Μετά την καύση του νεκρού, κάποια κόκαλα επιζούν της φλόγας και κομμάτια τους οι εναπομείναντες τα τρώνε σαν έναν τρόπο να κάνουν τον νεκρό μέρος του εαυτού τους και για να ξεπεράσουν τη θλίψη και την οδύνη» λέει.

Το νησάκι όπου γεννήθηκε είναι όλο φύση και ζωή και, όπως προϊδεάζει το trailer, η ταινία «A Bite of Bones» εξερευνά τα φυσικά τοπία και τις αναμνήσεις της παιδικής ηλικίας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ