Ο ήρωας του βιβλίου “Το θαύμα της αναπνοής” δέχεται μια παράξενη πρόταση για δουλειά. Πρέπει να αποθηκεύει πράγματα στο σπίτι του από το στοκ μιας εταιρείας. Κάθε φορά που του φέρνουν κάτι, μπαίνουν χρήματα στο λογαριασμό του. Καθώς όμως πρέπει να είναι παρών στις παραλαβές, που γίνονται όλο και συχνότερες, νιώθει να πνίγεται μέσα στο ίδιο του το σπίτι.

Το βιβλίο αποτελεί μια αλληγορία για την Ελλάδα της πλαστής ευμάρειας και του καταναλωτισμού. Μια σάτιρα για όλους εκείνους που στο όνομα της απόκτησης υλικών αγαθών χάνουν τον προσανατολισμό τους και γίνονται βορά στα νύχια των επιτήδειων. Ο ήρωας του βιβλίου έχει αρκετά χρήματα για να ζήσει, αλλά δεν μπορεί να τα απολαύσει. Νιώθει να του στερούν την ίδια του την αναπνοή.

Επιπροσθέτως, θα συζητήσουμε για τα δύο πρόσφατα βιβλία του «Ο κανίβαλος που έφαγε έναν Ρουμάνο» και «Ο μεγάλος υπηρέτης».

Ο Δημήτρης Σωτάκης είναι γεννημένος το 1973. Ζει στην Αθήνα και βιοπορίζεται παραδίδοντας μαθήματα κινεζικών. Τα βιβλία του έχουν μεταφραστεί και κυκλοφορούν σε αρκετές χώρες. Στη Γαλλία, «Το θαύμα της αναπνοής» κυκλοφορεί με τίτλο «Τα χρήματα μπήκαν στον λογαριασμό σας».

Μπoρείτε να εγγραφείτε στη λέσχη ανάγνωσης του ΑΜΘ και να συμμετέχετε στις διαδικτυακές συναντήσεις μας (www.facebook.com/groups/377943426445766/ ή karkoudeas@culture.gr).