Με πολλές εκδηλώσεις και προβολές συνεχίζεται, το πρόγραμμα της Τρίτης 23 και της Τετάρτης 24 Φεβρουαρίου για το 8ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας. Εκτός από την κεντρική εκδήλωση για τον Κορεάτικο Κινηματογράφο και τις Μνήμες διαίρεσης στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας, θα υπάρχουν οι παρακάτω εκδηλώσεις.

«Το Σινεμά των Βίκιγκς». Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας

Στα πλαίσια της τιμώμενης κινηματογραφικά χώρας που για φέτος είναι η Νορβηγία εντάσσεται το αφιέρωμα στον Νορβηγικό Κινηματογράφο με το γενικό τίτλο «Το Σινεμά των Βίκιγκς». Την Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 18:30 ,θα προβληθεί η ταινία, The Liverpool 85min. (με αγγλικούς υπότιτλους) και στις 20:30 η ταινία Pioneer111 min. Οι ταινίες θα προβληθούν στο Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας με ελεύθερη είσοδο.

Αφιέρωμα στο σκηνοθέτη Νίκο Κούνδουρο «Μικρό Θέατρο»

Το αφιέρωμα στο Νίκο Κούνδουρο συνεχίζεται στο “Μικρό Θέατρο” στα πλαίσια της συνεργασίας του με το 8ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας την Τρίτη 23/02 στις 20:30 με την πολυβραβευμένη ταινία του Νίκου Κούνδουρου.

ΜΠΑΫΡΟΝ: ΜΠΑΛΑΝΤΑ ΕΝΟΣ ΔΑΙΜΟΝΙΣΜΕΝΟΥ (1992). Η είσοδος είναι ελεύθερη.
Σκηνοθεσία: Νίκος Κούνδουρος
Σενάριο: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΦΩΤΗΣ, ΚΟΥΝΔΟΥΡΟΣ ΝΙΚΟΣ
Μουσική: Γιάννης Μαρκόπουλος

Πρωταγωνιστούν: ΒΑΚΟΥΣΗΣ ΜΑΝΟΣ, ΛΑΓΓΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ, ΣΟΡΜΑΙΝΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ, ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ ΑΚΗΣ, SOTNIKOVA VERA

Αφιέρωμα στον David Bowie – Stage

Aφιέρωμα στον David Bowie στα πλαίσια του 8ου Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Λάρισας θα φιλοξενηθεί στον πολυχώρο Stage την Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 19:00. Θα προβληθούν οι ταινίες: ‘’Labyrinth’’ ,‘’The Man Who Fell to Earth’’, ’The Hunger’’.

O David Jones (το πραγματικό όνομα του David Bowie)γεννήθηκε στο Μπριξτον του Ανατολικού΄ Λονδίνου στις 8 Ιανουαρίου του 1947,και πέθανε στις 10 Ιανουαρίου του 2016.Ξεκίνησε παίζοντας σαξόφωνο σε διάφορες μπάντες στις αρχές της δεκαετίας του 60.περνωντας στην θέση του τραγουδιστή ένα βράδυ για τις ανάγκες μιας εμφάνισης, Τίποτα δεν δείχνει να τον ξεχωρίζει απο το μουσικό κλίμα της εποχής. ώσπου το 1969 ο..Μajor Tom προσγειώνεται στα charts της εποχής, ανοίγοντας τον δρόμο σε αυτόν τον πολυτάλαντο διανοούμενο καλλιτέχνη, να πλουτίσει την δισκογραφία με διαμάντια τεράστιας και σπάνιας αξίας, ειδικά την περίοδο 1969-1980 (Space oddity,The Man Who sold the world,Hunky Dory,Ziggy Stardust,Alladin Sane,Diamond Dogs,Young Americans,Station To Station,η τριλογία Low-Heroes-Lodger,Scary Monsters).

Οι περσόνες που επινόησε και υποδύθηκε θεατρικές σκηνικές εμφανίσεις,η το ανδρόγυνο image αποτυπώθηκαν σε αρκετές ταινίες όπως The Man Who Fell to Earth, Merry Christmas, Mr. Lawrence, The Last Temptation of Christ, Labyrinth, The Linguini Incident κα.

Αφιέρωμα στον εναλλακτικό κινηματογράφο «Τα μικρά διαμάντια του Μπάστερ Κήτον».

Στο Kaveh Kanes την Τρίτη 23/02 19:00 Θα προβληθούν οι ταινίες:

The Boat (27’), The electric house (23’), The paleface (20’), Cops! (18 ‘), The frozen north, The Playhouse (20 ‘), The ballonatic (23’ ), One week (18 ‘) , The scarecrow, The navigator (59 ‘).

«Το σινεμά των Βίκιγκς»

Την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου στα πλαίσια του αφιερώματος στον Νορβηγικό Κινηματογράφο με το γενικό τίτλο «Το σινεμά των Βίκιγκς» θα προβληθεί στις 19:30 στο Γαλλικό Ινστιτούτο, η ταινία Kon-tiki 118 min. Την προβολή θα παρακολουθήσει προσκεκλημένος του Φεστιβάλ ο Πρέσβης της Νορβηγίας τιμώμενης χώρας του Φεστιβάλ, ο οποίος θα γίνει δεκτός από την οργανωτική επιτροπή του Φεστιβάλ και την Διευθύντρια του Γαλλικού Ινστιτούτου, στο Γαλλικό Ινστιτούτο και θα απευθύνει χαιρετισμό στο Φεστιβάλ.

Kon – Tiki (2012) 118 min. (Τετάρτη 24/02 19:30 Γαλλικό Ινστιτούτο)
Σκηνοθεσία: Γιοάκιμ Ρόννινγκ, Έσπεν Σάντμπεργκ
Σενάριο Πέτερ Σκάλβαν, Άλλαν Σκοτ (σύμβουλος σεναρίου)
Πρωταγωνιστούν:Παλ Σβέρε Χάγκεν, Άντερς Μπαάσμο Κρίστιανσεν, Γκούσταφ Σκάρσγκαρντ.
 
Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας- Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα. «Μνήμες Διαίρεσης».

Συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα το αφιέρωμα στις «Μνήμες διαίρεσης» με θέμα την διαίρεση της ενιαίας Κορέας σε Βόρεια και Νότια. Μετά την εκπληκτική πολεμική ταινία  « The front line” θα προβληθούν οι ταινίες  «SHIRI» και «BROTHERHOOD OF WAR». Οι ταινίες προσεγγίζουν με συναρπαστικό τρόπο ένα ιστορικό θέμα, που ποτέ δεν έπαψε να πληγώνει τους κατοίκους της διαιρεμένης χώρας.

SHIRI (Τετάρτη 24/2/2016, Δημοτική Πινακοθήκη 18:30)
Ταινία κατασκοπίας και δράσης, παραγωγής του 1999
Σκηνοθεσία:Je-kyuKang
Πρωταγωνιστούν: Suk-kyuHan, Min-sikChoi, YunjinKim, Kang-hoSong

BROTHERHOOD OF WAR (Τετάρτη 24/2/2016, Δημοτική Πινακοθήκη 20:30):
Πολεμική ταινία παραγωγής του 2004
Σκηνοθεσία:Je-kyuKang
Πρωταγωνιστούν:Dong-gun Jang, Bin Won, Eun-ju Lee

Kaveh Kanes 19:00

Τα μικρά διαμάντια του Μπάστερ Κήτον. Για τους λάτρεις του εξαιρετικού Μπάστερ Κήτον θα προβληθούν οι ταινίες: The Boat (27’), The electric house (23’), The paleface (20’)Cops! (18 ‘), The frozen north, The Playhouse (20 ‘)The ballonatic (23’ One week (18 ‘), The scarecrow  The navigator (59 ‘).

Περισσότερες πληροφορίες για το 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου μπορείτε να δείτε εδώ.

Περισσότερες πληροφορίες για το αφιέρωμα στο Νοτιοκορεάτικο σινεμά μπορείτε να δείτε εδώ.