Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 29 Μαρτίου 2015, η Τελετή Απονομής Βραβείων του 7ου Φεστιβάλ Μαθητικών Ταινιών “Πάμε Σινεμά;” , με τη συμμετοχή 31 ταινιών φτιαγμένες από 31 σχολεία από όλη την Ελλάδα.

Την τελετή παρουσίασε ο Jeremy και τραγούδησε ο George Zervos.

Ο Κώστας Βουτσάς, ο σκηνοθέτης Φίλιππος Κουτσαφτής, ο πρώην πρύτανης Θεοδόσης Πελεγρίνης, ο Γιώργος Τσεμπερόπουλος ο συνθέτης Δημήτρης Παπαδημητρίου , ο κριτικός κινηματογράφου Ορέστης Ανδρεαδάκης, η νεαρή ηθοποιός η Κατερίνα Γερονικολού, ο σκηνοθέτης Δημήτρης Παναγιωτάτος και ο Κρατερός Κατσούλης ήταν η Κριτική Επιτροπή που έκρινε και βράβευσε τις ταινίες των σχολείων.

Ταινίες άλλοτε «χωρίς στυλ» αλλά με ύφος, ταινίες που δεν χαρίζονται σε κανέναν, ταινίες που «άλλοτε δείχνουν τα δόντια τους» και άλλοτε «βγάζουν γλώσσα», χαμηλόφωνες και καυστικές, σε κάθε περίπτωση όμως ταινίες φτιαγμένες με ασέβεια και κέφι . Την εκδήλωση στο κατάμεστο αμφιθέατρο του 9, 84 παρακολούθησαν μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί και με την παρουσία τους, τα γέλια τους και τα σχόλια τους χάρισαν στη γιορτή του «Πάμε Σινεμά;»χαρά και αισιοδοξία.

Η κριτική επιτροπή απένειμε τα εξής βραβεία:

Α΄Βραβείο : Το Λεωφορείο, Ελληνογαλλική Σχολή Καλαμαρί

Β΄βραβείο: Ο Καυγάς, ΓΕΛ Βουλιαγμένης

Γ΄Βραβείο: Όταν Βλέπω τα Μάτια σου, Ειδικό Γυμνάσιο Ιλίου

Βραβείο Δημοτικών Σχολείων: Το Κούρεμα, 11ο Δημ Σχ Ηρακλείου Αττικής

Βραβείο Γυμνασίων Λυκείων: Il Mondo Reale, Ιταλική Σχολή Αθηνών

Ενώ για το βραβείο κοινού ψήφισαν διαδικτυακά 250.000 θεατές. Το Βραβείο Κοινού πήρε η ταινία: Πρώτα ο Μαθητής του 46ου Λύκειο Αθηνών