Ο  Α.Σ «Θύελλα» Στανού Χαλκιδικής, σας προσκαλεί το Σάββατο 22 Αυγούστου 2015 στο 5th STANOS REGGAE FESTIVAL 2015.

Στo φεστιβάλ θα συμμετάσχουν οι:  

Τakis Jah Roots (d.j set)

Ital Light (full band)

Κακό Συναπάντημα (full band)

Tree On Monday (full band)

Τakis Jah Roots

Μεγαλωμένος  στην Γερμανία όπου  είχε τα πρώτα reggae ακούσματα, από τότε πέρασε πολλά χρόνια μελετώντας και ψάχνοντας ότι έχει σχέση με την φιλοσοφία, την  κουλτούρα και τα positive μηνύματα αυτής της μουσικής.

Κάνοντας τρόπο ζωής την  προώθηση της reggae   σε όσο το δυνατόν  περισσότερο   κόσμο τον κερδίζει το ραδιόφωνο κάνοντας εδώ και πολλά χρόνια την πετυχημένη εκπομπή “Reggae Tour Ektos Zonis Radio show” στο RODON FM 95 στις Σέρρες το οποίο εκπέμπει και ιντερνετικά.

Ο T.J.R   επιμελείται  και το  “EKTOS ZONIS RADIO GR & REGGAE MAGAZINE   ένα  blog που ενημερώνει και προβάλει ότι έχει σχέση με την ελληνική reggae μουσική σκηνή ,για Mπάντες, DJs ,Party ,Φεστιβάλ και Συναυλίες από  όλη την Ελλάδα , καθώς  νέες κυκλοφορίες και σημαντικά  γεγονότα  που αφορούν την Reggae από την Ελλάδα και διεθνώς .

Ο Τakis Jah Roots ασχολείται ενεργά και  σαν D.J συμμετέχοντας σε  festival  και  Reggae βραδιές .

Ital Light

Μια φορά και ένα καιρό…

…έξι πολυφωνικοί και πολυρυθμικοί νοματαίοι, από τελείως διαφορετικές μουσικές και γεωγραφικές προελεύσεις, αψηφούν τη βορειοδυτική βροχή και καταχνιά των Ιωαννίνων και φέρνουν τον ήλιο με το ζόρι, αποφασίζοντας την άνοιξη του 2010 να φτιάξουν μια Roots Reggae μπάντα!!!

Πέντε χρόνια, πολλές συναυλίες, συνεργασίες και συμμετοχές μετά, ακόμη αλωνίζουν τη χώρα φορτωμένοι με τα όργανα και τον εξοπλισμό τους, σε αμάξια που χαλάνε στη μέση από καλαμποκοχόραφα και φορτηγάκια με σπασμένα τα τζάμια φορώντας χαβανέζικα.

Φέρνουν όμως μαζί τους μια τρελή μουσική γιορτή, πολλά χαμόγελα και πολλά θετικά grooves και vibes.

Σε μια περίοδο όπου όλα φαίνεται να έχουν χάσει την αξία τους,

που κυριαρχεί ο φόβος, ο θυμός και η κατάθλιψη,

οι Ital Light τραγουδάνε με όλη τη φωνή τους, ότι

δεν θα παίξουμε τα επικίνδυνα παιχνίδια της σύγχρονης Βαβυλωνίας,

ότι ο δρόμος που διαλέξαμε είναι τραχύς, αλλά δεν θα γυρίσουμε πίσω,

και ότι η αγάπη είναι ο μοναδικός δρόμος και δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς αυτήν.

Αυτοί είναι οι ITAL LIGHT.

ΑΝΤΡΕΑΣ – Red Andy – ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ – GUITAR, VOCALS

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΛΑΠΑΣ – GUITAR, VOCALS, HARMONICA

ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΚΑΡΑΒΙΔΑΣ – KEYBOARDS, VOCALS

ΝΙΚΟΣ -Mc Tag – ΤΑΓΓΑΣ- BASS

ΤΑΣΟΣ – Mous-ΜΟΥΣΠΟΥΛΗΣ – DRUMS, VOCALS

ΘΑΝΟΣ – Defunct – ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ – PERCUSSION, VOCALS

Κακό Συναπάντημα

Ξεκίνησαν στη Θεσσαλονίκη το φθινόπωρο του 2001 ως τετραμελές low bap σχήμα με το όνομα “Το Κακό Συναπάντημα”. Το 2002 κυκλοφόρησαν από ανεξάρτητο label των active member το ομώνυμο cd τους. Από το ’04 o Ste (ex.Χτικιό) και ο Νοrthical αποφασίζουν να κάνουν reggae-dub μπάντα και έκτοτε κάποια από τα πιο γνωστά κομμάτια (demos) διανέμονται χέρι με χέρι ή άλλα ανεβαίνουν στο internet (μεταξύ άλλων “μπανανιά, μεγάλο αφεντικό , απαγορεύεσαι ). Τον Ιούνιο του ’08 κυκλοφόρησαν ένα ομώνυμο cd σε ανεξάρτητη παραγωγή με δέκα κομμάτια – το πρώτο τους ως reggae-dub μπάντα- χωρίς να είναι λείπουν τα hip hopστοιχεία. Το συγκεκριμένο cd εξαντλήθηκε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα (2000 αντίτυπά) . Στις 28 Ιουνίου του ’12 κυκλοφορούν το album “Pressureality” με έντεκα κομμάτια και βελτιωμένο ήχο. Σταδιακά η μπάντα αύξησε τα μέλη της φτάνοντας να γίνει εννεαμελής, κάτι που της έδωσε πολυμορφικό αλλά και χαρακτηριστικό ύφος. ‘Έχουν εμφανιστεί σε δεκάδες χωριά και πόλεις τις Ελλάδας, έχουν συμμετάσχει σε πολλά φεστιβάλ και έχουν ανοίξει συναυλίες παίζοντας με κορυφαίες μπάντες της παγκόσμιας reggae σκηνής, ‘οπως “Groundation” “Dub Inc” . Τον Ιούλη του 2014 κυκλοφορεί το album “Children” και τον Απρίλη του 15 το concept album «Babylon//Reggae Against The Machine”.

Tree On Monday

Νεοσύστατη 6μελής μπάντα από την Θεσσαλονίκη με στοιχεία reggae, Jazz και latin . Η συμμετοχή τους στο Stanos Reggae Festival θα είναι και η πρώτη τους επίσημη εμφάνιση μπροστά σε κοινό.

Μέλη:

Δώρα Κολίτση – Φωνή

Αναστάσης Δαλλής – Πλήκτρα

Ανδρέας Κουτσουρίδης – Μπάσσο

Μάριος Μουρμούρης – Τρομπόνι

Τάσσος Γκέντζης – Σαξόφωνο

Ζωή Αργυρίου – Κρουστά

Λίγα λόγια για τον Στανό

Ο Στανός βρίσκεται στην ορεινή Χαλκιδική , έχει 900 μόνιμους κατοίκους και  χαρακτηρίζεται από το εξαιρετικό κλίμα (υψόμετρο 520 μ.), την υπέροχη φύση που το περιβάλλει, τον μεγάλο κάμπο στα δυτικά του και … τις χαρούμενες φωνές των παιδιών!

Ρωτώντας ο επισκέπτης μαθαίνει ότι βρίσκεται στο δεύτερο χωριό της Ελλάδας με τις περισσότερες πολύτεκνες οικογένειες .

Το φεστιβάλ έχει μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα. Τα  έσοδα προορίζονται για την οικονομική ενίσχυση του Αθλητικού συλλόγου.

Μία πολύ καλή πρόταση, εναλλακτική, για το ιδανικό κλείσιμο του καλοκαιριού.

Δείξτε σεβασμό σε κάθε χωριό.