Η εκδήλωση έχει προγραμματιστεί για την Δευτέρα, 18 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 20:00, στην Αίθουσα «Παρνασσός». Η φετινή εκδήλωση είναι αφιερωμένη στην μνήμη της Μαρίας Κάλλας για τα 40 χρόνια από τον θάνατό της.

Στη φετινή εορταστική συναυλία λαμβάνουν μέρος οι καλλιτέχνες:

Βασιλική Καραγιάννη, σοπράνο
Νίκος Σπανάτης, κόντρα τενόρος
Χάρης Ανδριανός, βαρύτονος
Δημήτρης Γιάκας, πιάνο

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων άριες από γνωστές όπερες συνθετών όπως: Haendel, Vivaldi, Mozart, Donizetti, Verdi, Thomas, Rossini κ.α.

Ο θεματικός άξονας των δύο μερών φέρει τους παρακάτω γενικούς τίτλους:

Α Μέρος: Η Όπερα στις αυλές των ιπποτών
Β Μέρος: Ρομαντικές άριες και ντουέτα από την Όπερα

Την μουσική βραδιά θα πλαισιώσει το μουσικό σύνολο Floridante από την Εσθονία. To ρεπερτόριο του Floridante Ensemble εμπνέεται από την παραδοσιακή μουσική της Ανατολικής Ευρώπης και επεκτείνεται σε μια ευρεία γκάμα που «αγκαλιάζει» από τη ζώσα εσθονική μουσική παράδοση, με επιρροές από τη ρωσική και σκανδιναβική μουσική ιστορία, έως και το κλασικό γερμανικό και ιταλικό μπαρόκ, αλλά και τις χριστουγεννιάτικες μελωδίες της γηραιάς Ηπείρου. Με σπουδές σε διαπρεπείς μουσικές σχολές της Φινλανδίας, της Γαλλίας και της Δανίας, τα μέλη του Floridante Ensemble παρουσιάζουν ένα πλούσιο πρόγραμμα υψηλής ποιότητας που «μαγνητίζει» το συναίσθημα του φιλόμουσου κοινού.

Το σύνολο αποτελείται από τους:

Meelis Orgse, μπαρόκ βιολί
Lisa Kawasaki, φλάουτο
Tõnu Jõesaar, βιολοντσέλο
Saale Fischer, τσέμπαλο

Στον χώρο της σκηνής θα υπάρχουν προσωπικά αντικείμενα της Μαρίας Κάλλας που ευγενικά μας παραχωρεί ο συλλέκτης αντικειμένων της μεγάλης ντίβας κ. Νικόλαος Χαραλαμπόπουλος.

Και εφέτος όλα τα έσοδα της εκδήλωσης θα δοθούν αποκλειστικά για την μελέτη αποκατάστασης του κτιρίου του Οινοποιείου το οποίο βρίσκεται σε φάση κατάρρευσης. Είναι από τα παλαιότερα κτίρια του κτήματος και μια πρωτοποριακή μονάδα παραγωγής κρασιού για την εποχή του. Τα κρασιά του Τατοΐου είχαν βραβευθεί σε μεγάλες διεθνείς εκθέσεις. Στόχος είναι η αναστήλωση και η επαναλειτουργία του Οινοποιείου και η βιολογική παραγωγή κρασιού, η πώληση του οποίου θα αποφέρει έσοδα για την συντήρηση του κτήματος. Για να καλυφθεί το κόστος της μελέτης διοργανώνονται τακτικές ενέργειες fundraising μιας και το κόστος της μελέτης είναι ιδιαιτέρως υψηλό λόγω του μεγέθους του κτιρίου και των ειδικών απαιτήσεων.

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους ανώνυμους δωρητές της εκδήλωσης, χάριν στους οποίους πραγματοποιείται και η φετινή διοργάνωση.