Οι εκδόσεις «Μένανδρος» παρουσιάζουν τη νέα εικονογραφημένη έκδοση νεανικής λογοτεχνίας, «Το Ελιξίριο των Κενταύρων», το πρώτο από τα επτά βιβλία της σειράς «Παραμυθολογία», του καταξιωμένου μουσικοσυνθέτη Γιώργου Θεοφάνους.

Ένα εκδοτικό εγχείρημα, βασισμένο στις σύγχρονες ανάγκες της εποχής και με στόχο να δώσει λύσεις – κλειδιά σε ζητήματα που απασχολούν τα παιδιά της ευαίσθητης προεφηβικής και εφηβικής ηλικίας.

O Γιώργος Θεοφάνους, πιστός αρωγός της ποιότητας στους θεσμούς «παιδεία» και «πολιτισμός», κατορθώνει να συνδυάσει, μέσα από το έργο του, τις διδαχές της αρχαίας ελληνικής φιλοσοφίας και μυθολογίας με το σύγχρονο προφίλ της νέας γενιάς. Η παιδεία γεννά την αυτογνωσία και η αυτογνωσία την ολοκλήρωση, αλλά και την αυτοπεποίθηση.

«Το ελιξίριο των Κενταύρων» πραγματεύεται ένα από τα πιο φλέγοντα ζητήματα, που απασχολεί παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς, το bullying.
Επτά κλείδες… Ο Φώτης, ένα σύγχρονο αγόρι, καλείται να ανακαλύψει την πρώτη κλείδα, για να αντιμετωπίσει τους «νταήδες» του σχολείου του.
Θα βρει τον Κένταυρο Χείρωνα; Τι θα του πει; Μπορεί ένα ισχυρό μυαλό να είναι τελικά πιο δυνατό από ένα βίαιο χέρι ή μια λεκτική απειλή; Οι Κένταυροι μας δίνουν την απάντηση.
Ο Φώτης συνεχίζει την αναζήτηση για τις επόμενες έξι κλείδες…

Εικονογράφηση: Πέγκυ Φούρκα