Ο Δημήτρης Λάμπρου, η Ευγενία Μικροπούλου, η Πηνελόπη Μιχαλακοπούλου, ο Κωνσταντίνος Πάτσιος, η Ερατώ Ταγαρίδη και η Μυρτώ Τζάκη

σε μία ομαδική έκθεση, επιχειρούν να συντονίσουν τις συχνότητες και τις αγωνίες τους και συναντώνται στην Ύδρα, στο πολιτιστικό κέντρο «Μελίνα Μερκούρη» από 9 έως 20 Ιουλίου 2011.

Τέσσερις φορές πιο γρήγορα μεταδίδεται ο ήχος στο νερό, απ’ ό,τι στον αέρα. Οι φάλαινες χρησιμοποιούν ένα φάσμα ήχων και υποήχων, για να επικοινωνούν μεταξύ τους σε αποστάσεις χιλιάδων χιλιομέτρων.

Επί 12 χρόνια μια μυστηριώδης φάλαινα ταξιδεύει μόνη της, εκπέμποντας με επιμονή τον ίδιο ήχο, στη στενή συχνότητα των 52 Hertz. Τραγούδι, θρήνος ή κάλεσμα, η κραυγή αγωνίας της μοναχικής φάλαινας μένει αναπάντητη. Χωρίς να μπορεί να επικοινωνήσει με τις άλλες φάλαινες, περιπλανιέται μόνη της σε διαφορετικά μεταναστευτικά μονοπάτια και δεν καταφέρνει να τις συναντήσει. Ακόμα κι αν κανείς δεν τη βλέπει, ακόμα κι αν κανείς δεν την ακούει, επιμένει να εκπέμπει ν ατέρμονη αγωνία της. Σε συχνότητα 52 Hertz.

Ευγενική παραχώρηση του χώρου: Δήμος Ύδρας