Η περιβαλλοντικά συνειδητοποιημένη τραγουδίστρια και τραγουδοποιός Athena (Αθηνά Ανδρεάδη) συνεχίζει μετά την πολύχρονη επιτυχία της στη Μεγάλη Βρετανία και την Ευρώπη, κάνοντας το επίσημο ντεμπούτο της στις ΗΠΑ με το νέο άλμπουμ «Ready for the Sun», που θα κυκλοφορήσει αρχές του 2017.

Ένα ανερχόμενο αστέρι στην Ευρώπη, η Αθηνά γνώρισε μεγάλη επιτυχία στα charts της Μεγάλης Βρετανίας με την κυκλοφορία τριών άλμπουμ (συμπεριλαμβανομένου ενός στα ελληνικά από την Universal-EMI), με τρεις περιοδείες στη Μεγάλη Βρετανία, και με εμφανίσεις στο Φεστιβάλ του Glastonbury, στο Royal Festival Hall, αλλά και στη Γαλλία και την Ελλάδα. Η Daily Mail την αποκάλεσε «σπάνιο διαμάντι», ενώ ο Guardian την χαρακτήρισε «γενναία και πρωτότυπη». Καθώς η παρουσία της στην Αμερική μεγαλώνει, η Billboard την υποδέχτηκε ως «ανερχόμενη ταλαντούχο pop star» με «ευλογημένη φωνή…».

Ωστόσο, παρ’ όλους τους επαίνους, η Athena είχε το κουράγιο να πάρει το μεγαλύτερο ρίσκο της ζωής της με την απόφασή της να μετοικήσει στο Los Angeles, μόλις πριν από έναν χρόνο.

Την ενθάρρυνε βέβαια το γεγονός ότι πολλά από τα τραγούδια παίχτηκαν στον κινηματογράφο και την τηλεόραση, καθώς και η παρουσία της στο SXSW.

Κάποια τραγούδια της έχουν γραφτεί σε συνεργασία με καλλιτέχνες όπως η Rebecca Martin (που κέρδισε το βραβείο του καλύτερου Folk άλμπουμ τραγουδιστή-τραγουδοποιού στα Independent Music Awards), o Eric Appapoulay (Cat Stevens), o Richard Causon (Ryan Adams, The Kings of Leon, Rufus Wainwright), o Mike Rowe (Sheryl Crowe) και o David Saw (Carly Simon).

Το BBC υποδέχτηκε τη φωνή της ως κάτι «απόκρυφα ύψιστο, κορυφαίας συναισθηματικής καθαρότητας», ενώ η βρετανική τηλεόραση της αφιέρωσε ένα ωριαίο ντοκιμαντέρ με την παρουσία του, για πολλά χρόνια μέντορα της, Chris Difford από το Squeeze. Τα τραγούδια της Αθηνάς συμπεριλήφθηκαν στην εκστρατεία «Επισκεφθείτε την Αγγλία» κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου το 2012.

Η αλλαγή αυτή στην ζωή της από Λονδίνο προς Λος Άντζελες υπήρξε ο καταλύτης για τη δημιουργία 80 (!) τραγουδιών, από τα οποία ο παραγωγός της Ethan Allen (Ben Harper, Sheryl Crow, Better Than Ezra) την βοήθησε να διαλέξει 13 για το πλήρες άλμπουμ. Το έργο θα κυκλοφορήσει ως τριλογία, με δύο EP των πέντε κομματιών ακολουθούμενα από το μεγάλο (full length) άλμπουμ. Από την πρώτη φορά που συναντήθηκαν ο Allen έγινε για την Athena σύντροφος ψυχής, ο άνθρωπος που ανέλαβε τη μουσική και το όραμα της από την αρχή. Ο Allen έφερε την Αθηνά στα θρυλικά στούντιο του LA «The Village», όπου η δυναμική αλλά και σπαρακτική φωνή της με τον ζωηρό και εγκάρδιο pop-soul παλμό, απέδωσε καρπούς με τη βοήθεια των γιγάντων του LA Adam Levy (Norah Jones), Deron Johnson (Miles Davis), Jimmy Paxson (Stevie Nicks), Michael Ward (Ben Harper) και Jonathan Flaugher (Ryan Adams).

Ενθουσιασμένη με την κυκλοφορία του “Ready for the Sun” καθώς και με τις πρόσφατες και επερχόμενες εμφανίσεις της στο Λος Άντζελες και σε άλλες πόλεις των ΗΠΑ, η Athena δηλώνει:

«Το άλμπουμ είναι εμπνευσμένο από την ίδια μου τη ζωή, την μετακόμιση στο Λος Άντζελες, τις εμπειρίες μου των τελευταίων χρόνων με ειλικρίνεια, έτοιμη να αδράξω πλέον τη χαρά και τον ήλιο στη ζωή μου παρά τις δυσκολίες. Μια νέα αρχή, ένα νέο κεφάλαιο, όπου τελικά ο πόνος αποτελεί και αυτός κομμάτι της μεγάλης εικόνας, όπως έχουν πει πολλοί μεγάλοι φιλόσοφοι και ποιητές, μέσα από αυτές τις ρωγμές περνά το φως. Γιορτάζω λοιπόν το φως που καταφέρνει να φτάσει ως εμένα καθώς πορεύομαι προς νέες συναρπαστικές περιπέτειες».

Κατεβάστε δωρεάν το κομμάτι “You Bring Me Luck” (Soundcloud)