Η Ένωση Ελλήνων Κινηματογραφιστών (GSC), διοργανώνει μαζί με την Διεθνή Ένωση Κινηματογραφιστών (IMAGO), διήμερο master class το οποίο θα παρουσιάσουν τρείς σημαντικοί Διευθυντές Φωτογραφίας, στις 23 και 24 Απριλίου 2014, στην Ταινιοθήκη της Ελλάδας.

Εισηγητές θα είναι ο Christian Berger, πολυβραβευμένος Διευθυντής Φωτογραφίας ταινιών όπως “ Hidden ”, “The piano teacher” και υποψήφιος για Oscar το 2010 με την ταινία “The White Ribbon”, ο Haris Zambarloukos,που έχει διευθύνει μεταξύ άλλων τις ταινίες “ Thor ”, “ Mamma Mia ”, “ Sleuth ” και ο Phedon Papamichael που ήταν υποψήφιος για τα φετεινά Oscar με την ταινία “Nebraska”  και έχει φωτίσει πολλές ταινίες όπως τις “ The Ides of March ”, “ W ”.

Το master class, που έχει ελεύθερη είσοδο, θα περιλαμβάνει ομιλίες των εισηγητών , στρογγυλά τραπέζια, παρουσιάσεις κινηματογραφικών μηχανών, ενημέρωση για το πρόγραμμα της ΕΕ “Δημιουργική Ευρώπη”, αλλά και την πρώτη προβολή στην Ελλάδα των ταινιών “The Notebook” του Christian Berger, “Locke” του  Haris Zambarloukos, καθώς και αποσπάσματα από την νέα δουλειά του  Phedon Papamichael.

Η εκδήλωση αυτή πραγματοποιείται στα πλαίσια της ετήσιας συνάντησης της  IMAGO, η οποία διοργανώνεται από τους ίδιους φορείς και θα γίνει στην Αθήνα και τους Δελφούς από τις 25 έως τις 27 Απριλίου.

Μία εκδήλωση που θα φέρει στην χώρα μας 50 σημαντικούς  Διευθυντές Φωτογραφίας, από 47 χώρες του κόσμου, οι οποίοι παράλληλα θα γνωρίσουν την πολιτιστική κληρονομιά μας, τις φυσικές ομορφιές του τόπου μας, αλλά και την δουλειά των Ελλήνων συναδέλφων τους.

Συμπαραστάτες μας στο έργο αυτό θα είναι οι ΕΟΤ, Κέντρο Κινηματογράφου, ΟΤΕ, Ταινιοθήκη της Ελλάδας και το Ευρωπαικό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών.