500 δωρεάν εισιτήρια για το ρεσιτάλ εκκλησιαστικού οργάνου στο Μέγαρο!

Χριστουγεννιάτικη Συναυλία Εκκλησιαστικού Οργάνου. Στο εκκλησιαστικό όργανο του Μεγάρου, μοναδικό στην Ελλάδα, η Ουρανία Γκάσιου ερμηνεύει θρησκευτικά έργα των Μπαχ, Μότσαρτ, Χαίντελ, Μεσσιάν και χαρμόσυνη μουσική των Χριστουγέννων, ενώ ο γιορταστικός ήχος της τρομπέτας διαλαλεί το μεγάλο μήνυμα των ημερών. - Έργα J.S. Bach, Th. Dubois, J. Bonnet, O. Messiaen, G. Martini, W.A. Mozart, Cl. Balbastre, A. Hollins, Π.Ι. Τσαϊκόφσκι, G.F. Handel. Το εκκλησιαστικό όργανο του Μεγάρου Μουσικής είναι κατασκευασμένο από τον φημισμένο γερμανικό οίκο Johannes Klais Orgelbau και συνδυάζει την παραδοσιακή τεχνική κατασκευής (που έχει τις ρίζες της στον 13ο αιώνα) με σπουδαία σύγχρονη τεχνολογία, έτσι ώστε να καλύπτει τις απαιτήσεις όλων των μουσικών εποχών. Ουρανία Γκάσιου εκκλησιαστικό όργανο. Δημήτρης Γκόγκας τρομπέτα. Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης, 26 Δεκεμβρίου 2016.

Συνεχίζοντας την προσφορά του σε ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών προσφέρει 500 δωρεάν θέσεις (250 διπλές προσκλήσεις) σε ανέργους για το ρεσιτάλ εκκλησιαστικού οργάνου του Bjørn Andor Drage, που πραγματοποιείται την Παρασκευή 19 Απριλίου.

Οι προσκλήσεις θα παραλαμβάνονται με την επίδειξη της κάρτας ανεργίας από τα εκδοτήρια εισιτηρίων του Μεγάρου στην οδό Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη (καθημερινά 9:00–18:00) και στην οδό Ομήρου (καθημερινά 9:00–16:00). Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας μέχρις εξαντλήσεως των προσκλήσεων.

Ο Μπγιορν Άντορ Ντράγκε θα παρουσιάσει στο ρεσιτάλ του στο ΜΜΑ συνθέσεις σπουδαίων μουσουργών και βιρτουόζων του εκκλησιαστικού οργάνου, όπως του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ, του Γιόχαν Πάχελμπελ, του Φέλιξ Μέντελσον, του Λουί Βιερν, του Γκυ Μποβέ, αλλά και ευφάνταστες μεταγραφές έργων Γκρηγκ και Σβέντσεν, τις οποίες υπογράφει ο διεθνώς αναγνωρισμένος νορβηγός οργανίστας.


Διαβάστε επίσης:

Ο Bjørn Andor Drage για ένα ρεσιτάλ εκκλησιαστικού οργάνου στο Μέγαρο Μουσικής

x
Το CultureNow.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη πλοήγηση στο site. Συμφωνώ