Στο Παλαιό Ελαιουργείο στην Ελευσίνα θα παρουσιαστεί την Παρασκευή 16 Ιουλίου από την ομάδα 5, η παράσταση «50\’00\’ – Διηγήματα»

η οποία παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Φεστιβάλ Devised Theatre του Θεάτρου του Νέου Κόσμου το Μάιο του 2009. Μετά τη διάκριση της σε αυτό, παρουσιάστηκε ξανά στον Κάτω Χώρο του Θεάτρου ως παραγωγή του από τον Οκτώβριο του 2009 μέχρι τον Ιανουάριο του 2010.  
 

Περιγραφή:
 
Μια αυθαίρετη μονάδα χρόνου (50\’00\’\’) ορίστηκε ως η διάρκεια της θεατρικής συνάντησης ενός συγκεκριμένου αριθμού ατόμων σε ένα συγκεκριμένο χώρο. Ένα ρολόι κουρδίζεται να χτυπήσει στα πενήντα λεπτά από τη στιγμή που οι ηθοποιοί θα εμφανιστούν στη σκηνή.

Το ρολόι θα παραμείνει εκεί, επί σκηνής, με μόνο σκοπό να διακόψει την παράσταση ακριβώς στο πεντηκοστό λεπτό, σε σημείο που κανείς δεν γνωρίζει. Σε αυτόν το χρόνο, τέσσερις άνθρωποι διηγούνται ασταμάτητα ιστορίες όλων των ειδών σε μια παράσταση της οποίας τη δομή δε γνωρίζουν.

Με αυτόν τον τρόπο, παρακολουθούν και φτιάχνουν ταυτόχρονα επί σκηνής το θέαμα στο οποίο πρωταγωνιστούν.
 
Οι συντελεστές της παράστασης θα ήθελαν να ευχαριστήσουν πολύ το Βαγγέλη Θεοδωρόπουλο και όλο το Θέατρο του Νέου Κόσμου για τη γενναιόδωρη και πολύτιµη στήριξη τους, καθώς και όλους όσους συντέλεσαν, βοήθησαν και στήριξαν µε διάφορους τρόπους τα 50’00’’- Διηγήµατα και ιδιαίτερα: τη Γεωργία Παΐζη, το Σάκη Μπιρμπίλη, τη Στεργιανή Τσιντσιλώνη, τη Μαριλένα Ρασιδάκη, την Κατερίνα Παπάζη και το Θάνο Δούνια.

Συντελεστές
Σκηνοθεσία – Δραματουργική Επεξεργασία: Θεοδωρίδου Δανάη
Κείμενα: Ιώαννα Ασημακοπούλου, Ευθύμης Θέου, Δανάη Θεοδωρίδου, Παναγιώτης Κατσώλης, Θεανώ Μεταξά
 
Παίζουν: Μπάμπης Γαλιατσάτος, Δανάη Θεοδωρίδου, Παναγιώτης Κατσώλης, Θεανώ  Μεταξά