Στην τελική ευθεία προς τα Χριστούγεννα, ο Νίκος Ζαφρανάς και το Θέατρο Αυλαία προτείνουν το 5 in a row, μια διαφορετική ξεχωριστή μουσική εμπειρία για 5 συνεχόμενες μέρες: Τετάρτη με Κυριακή, 17 έως 21 Δεκεμβρίου 2014.

Το μουσικό ταξίδι ξεκινά την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014 με ένα μοναδικό συνδυασμό των υπέροχων φωνών της Νεανικής Χορωδίας και του Φωνητικού Συνόλου του Ι.Ν. Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου σε διεύθυνση Μαρίας- Έμμα Μελιγκοπούλου και πιάνου από τον Νίκο Ζαφρανά και 4 βιολοντσέλων από τους: Ντιμίτρι Γκουντίμοφ, Γεωργία Μελιγκοπούλου, Απόστολο Χανδράκη και Μαρία Χρίστοβα. Ο πρωτοπόρος συνδυασμός πιάνου-χορωδίας – 4 βιολοτσέλων μας υπόσχονται μια ζεστή κι όμορφη εορταστική βραδιά.

Η δεύτερη μέρα συνεχίζει με το Piano Double με τους Χρήστο Νούλη, Ειρήνη Μαύρου και  Νίκο Ζαφρανά,  πιάνο, οι οποίοι μας μεταφέρουν σε πολλές γωνιές της γης, τραγουδώντας, χορεύοντας και γιορτάζοντας μαζί.

Την Παρασκευή, φιλοξενούμε μια σπάνια φωνή κόντρα τενόρου, του Νίκου Σπανού, με το Νίκο Ζαφρανά στο πιάνο. Μέσα από το «Χειμωνιάτικο ταξίδι» του Schubert ερμηνευμένο πρώτη φορά από κόντρα τενόρο, οι δύο καλλιτέχνες θα μας μυήσουν “αλλιώς” στον πολύπλευρο και συναρπαστικό κόσμο του λυρικού τραγουδιού. 

Στο αποκορύφωμα του 5 in a row, το Σάββατο στο Weil’s Women, η Μαρίνα Βουλογιάννη (φωνή), ο Νίκος Ζαφρανάς (πιάνο), η Κωνσταντίνα Καστέλλου (χορός) και η Ευφροσύνη Παπαδοπούλου (αφήγηση) θα μας παρουσιάσουν το σκοτεινό κόσμο του Kurt Weil και τη γυναικεία μορφή όπως αυτή εμφανίζεται στο έργο του.

Τελικός σταθμός στο μουσικό μας ταξίδι το Transcription Ensemble :Seasons.  Ο Γιώργος Κανδυλίδης (βιολί), ο Χρήστος Γρίμπας (τσέλο), ο Νίκος Ζαφρανάς (πιάνο) θα διηγηθούν ιστορίες μουσικές για το πέρασμα, τη μεταμόρφωση, τη χαρά και το μοίρασμα. Μαζί τους συνδιαλέγεται η video artist Χρύσα Τσοβίλη, η οποία δημιουργεί ζωντανά μέσα από επιλεγμένες εικόνες το σκηνικό χώρο.

Το “5 in a row” οπτικοποιείται από τον εικαστικό Γιάννη Καμίνη, ο οποίος δημιουργεί ένα έργο για κάθε μουσική βραδιά στο Θέατρο Αυλαία. Τα έργα του καλλιτέχνη θα εκτίθενται  και θα διατίθενται προς πώληση σε όλη τη διάρκεια των παραστάσεων. Μέρος των εσόδων θα διατεθούν για την ανάπτυξη της Μουσικοθεραπείας στη Θεσσαλονίκη.